Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 27 червня 2024
23:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У будинку дружини загиблого бійця з’явилася вода – допомогла облдержадміністрація

|«« «« »» »»|

У Олександра та Алли Оксентюк було багато планів. Разом у них добре виходила будь-яка справа: подружжя мало чимале господарство, няньчило онуків та будувало дім. У березні Олександра не стало – чоловік пішов воювати добровольцем та загинув у зоні АТО.

На плечі Алли лягли зовсім нежіночі турботи, адже потрібно було самотужки закінчувати будівельні роботи. Найбільшою проблемою було провести до будинку воду – тепер для жінки це надто дорого. Допомогла Дніпропетровська облдержадміністрація. До оселі Алли безкоштовно провели воду. На все про все витратили лише тиждень.

У дніпропетровському селищі Мирне подружжя Оксентюків оселилося 10 років тому. Придбали невеличку хатинку. Тримали господарство, коли назбирали грошей – почали будувати будинок.

«Чоловік був дуже справедливий, любив казати правду в обличчя. Він ще на Майдан рвався, а я його зупиняла. Казала: ми багато недоробили, як я буду сама жити, якщо щось трапиться, - поділилася жінка. - Навесні 2014 року чоловік сказав: поставлю стіни і дах, і піду воювати. Так і сталося».

50-річний Олександр пішов добровольцем до батальйону Дніпро-1. Хотів врятувати життя молодим хлопцям, та сам загинув 15 березня 2015 року. Оговтавшись, Алла взялася сама поратися по господарству та закінчувати будівництво. Найбільшою проблемою стала відсутність водопроводу.

«У нас є колодязь, але вода тут погана. Близько підземні води, поруч кладовище. Питну воду чоловік раніше привозив. Для мене провести труби до будинку було великою проблемою», - сказала жінка. Про це вона розповіла працівникам Центру допомоги учасникам АТО та їх сім’ям.

«Ситуація була взята на контроль особисто очільником області Валентином Резніченком. Швидко мобілізували засоби і можливості для проведення води. Прорили близько 500 метрів траншеї, поклали трубу, зробили водовідвід. Проект реалізували протягом тижня», - повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Пруцаков.

До роботи разом стали департамент житлово-комунального господарства та будівництва ОДА та міськводоканал. На матеріали витратили 36 тис. грн. спонсорських коштів. Тепер Алла вже вмикає кран та демонструє гарний напір води. Разом з нею живуть чимало чотирилапих друзів: три собаки, коти, морська свинка. Вихідними приходять діти з онуками. А жінка не полишає те, що почали разом з чоловіком.

«Я продала корів та купила гіпсокартон. Приїжджають хлопці з батальйону, де чоловік воював, допомагають у будівництві. Так само син, його друзі та зять», - сказала вона.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті