Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську триває підготовка до свята Водохреща

У Дніпропетровську триває підготовка до свята Водохреща
Шість головних майданчиків, де будуть проходити Водохрещенські купання, інспектують представники ДСНС.

За безпекою городян під час занурень пильнуватимуть 36 рятувальників. Працюватимуть також медичні пункти з черговими лікарями та карети швидкої. Медики і працівники рятівних служб закликають дніпропетровців утриматись від купань, якщо є протипоказання за станом здоров’я, та у жодному разі не наближатися до крижаної води у стані алкогольного сп’яніння.

Зранку на Воронцовському пляжі працюють співробітники міського управління державної служби з надзвичайних ситуацій та комунальники. Уже за кілька днів тут проведуть наймасштабніший у Дніпропетровську захід, присвячений святу Водохреща. Представники міської влади обіцяють мешканцям і гостям міста насичену програму святкувань.

«У місті вибрано 6 основних місць, де відбуватимуться організовані заходи з культурною програмою, зігріваючими напоями та наметами. Традиційно найбільш відвідуваними місцями будуть Монастирський острів парку імені Т.Г. Шевченко, і вже стало доброю традицією проведення в парку культури та відпочинку ім. Воронцова великої культурно-розважальної програми», - повідомив начальник управління культури і мистецтв міської ради Євген Хорошилов.

Аби Водохрещенські купання пройшли без трагічних наслідків, міська влада запровадила систему посиленої безпеки.

«Всі місця для купання перевіряють водолази. Дно інспектується на безпеку. Також на кожному місці буде встановлено черговий підрозділ у складі 4 осіб. Оснащення - гумовий човен, рятувальний кіл і плавучілині для надання допомоги потопаючим», - розповів начальник міського управління державної служби з надзвичайних ситуацій Дмитро Кудрявцев.

За інформацією Кудрявцева, на Воронцовському пляжі також чергуватиме катер на водній подушці «Марс». Ця спецтехніка може швидко пересуватися по льоду.

Представники служб порятунку закликають городян проводити обряд на Водохреща в спеціально обладнаних місцях для купання. Разом з тим, стихійним точкам занурень ДСНСники також приділять особливу увагу.

Крім того, у всіх місцях проведення Водохрещенських купань будуть виставлені медичні пункти. Тут чергуватимуть лікарі з медичною укладанням для надання невідкладної допомоги.

У місцях найбільш масового скупчення дніпропетровців будуть додатково перебувати бригади швидкої медичної допомоги. Головний хірург департаменту охорони здоров'я міськради Олександр Новіков запевняє – медики зможуть вчасно надати допомогу.

Аби самостійно подбати про своє здоров’я та життя, дніпропетровцям необхідно дотримуватися рекомендацій лікарів.

«На свято Водохреща всі хочуть долучитися до святої води. Але треба пам’ятати, що при низьких температурах, нижче 5 градусів все-таки існує певний ризик для здоров'я. Особливо для тих, хто без підготовки, а також у громадян віком старше 50 років і тих, хто страждає від хронічних захворювань легень, серця і нирок», - повідомив Олександр Новіков.

За його словами, тим, хто має хороше здоров'я, але в даний момент страждає респіраторними вірусними інфекціями, також необхідно утриматися від занурень. Адже екстремальні перепади температури можуть викликати загострення хвороби.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Ирина  (18.01.16 15:58): Слушайте народ, если вы против не читайте, зачем фуфловые комменты оставлять. Окунаюсь в прорубь лет с 24, чувствую себя при этом отлично. Религиозной фанатичкой или псих больной себя при этом не считаю, а вот болеть действительно стала реже. Статья хорошая и полезная. Відповісти | З цитатою
Санья  (18.01.16 10:08): А ктото знаком с программой на Воронцова? Когда начало и т.д.? Відповісти | З цитатою
снеговик  (15.01.16 20:12): ЗАЧЕИ это все делать??? Ну хотят идиоты лезть в ледяную воду, туда и дорога. Естественный отбор. А потом нормальный человек вызовет скорую и ждать будет 2 часа. Дурная голова ногам покоя не дает называется. Відповісти | З цитатою
Газовщик  (15.01.16 16:33): Лучше бы шла усиленная подготовка в больницах к приему больных гриппом. Хотя после купания можно и в больничку сразу. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті