Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
07:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Днепропетровске человек 3 года незаконно находится в СИЗО. Об издевательствах над заключенными и несовершенстве судебной системы

В Днепропетровске человек 3 года незаконно находится в СИЗО. Об издевательствах над заключенными и несовершенстве судебной системы
25 января в 14:00 в медиа-центре «ДНЕПР ПОСТ» состоялась пресс-конференция «В Днепропетровске человек 3 года незаконно находится в СИЗО. Об издевательствах над заключенными и несовершенстве судебной системы».

  В пресс-конференции приняли участие:

- адвокат Сергей Николаевич Довгаль;

- адвокат Сергей Сергеевич Сыроватка.


Сергей Довгаль:

У червні 2013 року близько 100 чоловік спортивної статури, озброєних оточили поля, які обробляли господарства фермера Руслана Бурденюка в Солонянському та Криничанському районах Дніпропетровської області. Руслан Бурденюк – це молода людина, агроном за фахом, батько двох дітей, який знайшов своє покликання у роботі на землі. Він почав обробляти велику кількість паїв, справно сплачував усі пайові. Коли він досяг у своєму виробництві успіхів, то наскочили так звані «тітушки», стали заважати його комбайнам збирати врожай, стали ставити свої. Зрештою 30 липня 2013 року у селі Єлізарово Солонянського району, де працював головний офіс, наїхали так звані «тітушки» з автоматами, повалили Бурденюка на землю, захопили його партнера і під конвоєм привезли до Жовтневого райвідділу міліції. Цей районний відділ мав одразу відкрити кримінальне провадження з приводу позбавлення волі. Але він став діяти зовсім інакше, Бурденюку стали нав’язувати кримінальне правопорушення, а саме шахрайство. Зрештою його відвезли до Жовтневого районного суду Дніпропетровська. Розгляд справи відбувався біля 20:00, тобто вже у неробочий час. Як потім стало відомо, це відбувалося за жахливих обставин. Ми знаємо, що згідно КПК України існує автоматизована система розподілу суддів. Ми робили не один запит на адресу Жовтневого районного суду і з впевненістю можемо сказати, що ніяка автоматизована система суддю Башмакова не призначала. Потім ми виявили ще один вбивчий факт – це засідання взагалі відбувалося без секретаря. Руслану було обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Але 30 липня події ці не закінчилися. Руслана доправили назад до Жовтневого райвідділу міліції і, як він заявляє, під тортурами міліції вистрибнув у наручниках з вікна 3 поверху. Він залишився живим, але переламав ногу в 3 місцях. Зараз він досі сидить у СІЗО та приходить на засідання на милицях. Стан його здоров’я дуже тяжкий. Ми запрошуємо завтра усіх бажаючих на засідання до Жовтневого районного відділу суду ( вул. Паторжинського, 18) о 14:00. У нього було 3 підприємства – у двох він був співвласником, в одному 100% власником. До цього була викрадена документація і 30 липня 2013 року його взяли під варту, а вже 2 серпня на одному з його підприємств з’явився новий директор без погодження власника. У нашій справі фігурують люди Корбана, та ж сама схема. Захоплюють всі 3 підприємства, а Руслану інкримінують штучну, висмоктану з пальця справу – шахрайство. Ми твердо і у весь голос заявляємо в суді, що ця справа надумана та зроблена з єдиною метою – заволодіти майном Бурденюка. Людина, яка проходить по цій справі як потерпіла, а фактично є тим, хто захопив майно, що він оцінив майнову заборгованість у сумі 5 млн дол США, плюс зібраний врожай за 3 роки. Захист Бурденюка неодноразово подавав клопотання про зміну запобіжного заходу. Те, що відбулося в Русланом Бурденюком, не повинно залишатися безкарним.


Сергей Сыроватка:

На сегодняшний день мы обращались к уполномоченным по правам человека, депутатам Верховной Рады, сейчас обращаемся ко всем неравнодушным к таким делам гражданам. Такое может произойти с каждым по воле людей, которые считают себя, наверное, царями и богами. Обратились мы уже и в Европейский суд по правам человека. Я думаю, что в ближайшее время отметка появится о принятии и открытии такого производства. Насчет незаконно отобранных у Бурденюка предприятий. Прокуратурой области расследуется уголовное производство, в рамках которого установлен факт того, что подписи от имени Бурденюка и его жены, которые были на тот момент учредителем и директорам, в регистрационном деле на передачу собственности им не принадлежат. Это по одному предприятию, но сейчас такие же действия производятся по двум другим предприятиям. Что касается меры пресечения. Одиозный судья Башмаков удивляет своими решениями. Человек на растяжках, упавший с 4 этажа, с переломом таза и двух ног (одной сразу в 3 местах) проводит заседание в палате и пишет, что есть мнимые риски, которые дают основания суду, что Бурденюк может что-то сделать. Человек не то что сделать что-то не может, он с трудом передвигается. Я надеюсь, что высшая комиссия по поводу Башмакова примет законное решение. Что касается Бурденюка, то на сегодняшний день защита добилась движения дела в направлении назначения стационарного лечения. На предпоследнем судебном заседании суд вынес соответствующее решение, в связи с чем он был направлен в ОКБ им. Мечникова. В результате обследования врачи установили, что Руслан Бурденюк нуждается в стационарном лечении и хирургическом вмешательстве. Сейчас он инвалид 2 степени, но если не сделать операции и не произвести лечение, то он может стать инвалидом 1 степени. Надеемся, что на завтрашнем заседании Жовтневый суд, увидит необходимость в стационарном лечении и отсутствие каких-либо рисков, вынесет законное и обоснованное решение, в котором изменит меру пресечения на домашний арест с браслетом, как это предусмотрено в нормальном европейском государстве. Потерпевшим по делу выступает Бордюх – это субъект, который в 2013 году присутствовал при завладении урожаем и, согласно показаниям его бухгалтера, он является владельцем предприятия, которое они купили, согласно экспертизе, все-таки по поддельным подписям.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті