Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
18:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Обласна рада звернеться до Кабміну з приводу фінансування профтехосвіти

Обласна рада звернеться до Кабміну з приводу фінансування профтехосвіти
У закладах професійно-технічної освіти цього року виник серйозний брак коштів. Така ситуація склалася у зв’язку з тим, що фінансування профтехосвіти перенесли із національного рівня на місцевий.

«Не зовсім зрозуміло, чому Кабінет Міністрів прийняв таке рішення без попередніх консультацій з органами місцевого самоврядування регіонів. Тепер міста та райони, у яких є такі навчальні заклади, повинні залізти у власний бюджет розвитку. Замість того, щоб будувати дороги та необхідну інфраструктуру повинні просто залатати дірку, що виникла. На найближчій сесії плануємо прийняти звернення до Уряду, щоб вони переглянули своє необдумане рішення», - таку пропозицію висловив перший заступник голови облради Святослав Олійник під час розширеної наради з питань профтехосвіти.

За словами голови Постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, сім’ї та молоді Віктора Сиченка, наразі у місцевих бюджетах області на профтехосвіту закладено близько 56 млн. грн., замість 450 млн грн. необхідних. Це не відповідає потребам навчальних закладів, особливо коли мова йде про утримання та навчання близько двох тисяч дітей соціально-незахищених категорій. Облрада збирається усі пропозиції освітян, їх бачення подальшої роботи навчальних закладів, аби виробити оптимальну програму подальшої роботи.

Також обласна рада планує підготувати план розвитку конкурентної професійно-технічної освіти, який передбачатиме оптимізацію навчальних закладів, допоможе вивести їх на вищий рівень роботи та надання освітніх послуг, зробить затребуваними та конкурентоздатними.

«Раніше на профтехосвіту виділялись сотні мільйонів гривень. Натомість, її кінцевий результат не відповідав вимогам роботодавців, і після випуску люди не завжди могли знайти собі достойну роботу та зарплату. Крім того, навчальне обладнання у закладах застаріле, і вже років двадцять не відповідає вимогам часу. Ми не можемо дозволити неефективне використання коштів і часу. Треба зробити так, щоб профтехосвіта відповідала вимогам сучасного ринку. Кінцевий результат має цікавити самих випускників, роботодавців та громаду», - наголосив Святослав Олійник.

Gorod.dp.ua на Facebook.


elena777  (02.02.16 09:06): Рабочие кадры это живая экономика государства, а дауны сидящие в верховной раде в облдержадминистрации этого не понимают. Олейник недоволен. да кто он такой? А почему не говорят о том, сколько выпускников ВУЗов на сегодняшний день без работы и с ограниченными возможностями потому что за станок не станет, а только руководить может и то под вопросом? Вывод один, не будет профтехобрахования, не будет рабочих рук, не будет государства Ответить | С цитатой
Бывший работник ПТУ  (29.01.16 06:13): И что же областной совет, принимая свой бюджет так и не удосужился обратиться в Центр по данному вопросу? Неужели же лишь через месяц с лишним увидели, что существует такая проблема. Вот это - профессионалы!!! Ответить | С цитатой
Бу  (28.01.16 20:23): До сих пор аванс за январь не дали. Все школы уже получили деньги, а преподаватели профтехучилищ должны святым духом питаться. Спасибо Кабинету Министров, в правительстве одни дауны. Когда уже страна научится выбирать нормальных, адекватных управленцев? Ответить | С цитатой
Горожанин  (28.01.16 16:38): Кабінет Міністрів прийняв таке рішення. Если всё перелаживается на местные бюджеты, может налоги будем платить только в местный бюджет?
Стаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави. Что-то не так.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте