Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
12:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З 1 по 5 лютого у Дніпропетровську проходить Тижневик з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку

З 1 по 5 лютого у Дніпропетровську проходить Тижневик з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку
З 1 по 5 лютого у Дніпропетровську проходить Тижневик з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку.

У його рамках планується проведення додаткових консультацій пацієнтів міськими та обласними фахівцями-онкологами та лікарями-дерматологами, а також ряду інформаційних заходів щодо профілактики онкозахворювань серед медпрацівників та населення міста.

Також протягом Тижневика мешканці міста зможуть за направленням свого сімейного лікаря проконсультуватися у дерматолога і пройти обстеження за допомогою дерматоскопії у центрі первинної медико-санітарної допомоги №6 (вул. Ближня, 31) та в обласному шкіряно-венерологічному диспансері (вул. Байкальська 9а), повідомляють у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради.

Щорічно у Дніпропетровську реєструється понад 3,7 тисяч випадків раку. За останні 15 років, на жаль, простежується стабільне зростання онкозахворюваності. Перше місце займає рак молочної залози, захворюваність на який за 10 років зросла на 25%. Рак - причина 13% усіх смертей містян і займає друге місце після смертності від серцево-судинних захворювань, а також є причиною 25% випадків інвалідності.

Для раннього виявлення будь-якої патології, в тому числі онкологічної, треба регулярно звертатися до свого сімейного лікаря, проходити нескладні профілактичні огляди (флюорографія, загальний аналіз крові та глюкози крові, ЕКГ, УЗД черевної порожнини). Крім того, для жінок - це щорічний огляд гінеколога, мамографія (після 35 років), для чоловіків - щорічний огляд хірурга або проктолога (після 40 років). Раннє виявлення - це запорука швидкого лікування захворювання. Наприклад, при 1 стадії раку молочної залози виліковується 96%, а при другому - вже тільки 74% жінок, наголошують у департаменті.

Понад 40% випадків розвитку раку можна було б запобігти, дотримуючись простих норм здорового способу життя: збалансоване харчування, адекватна фізична активність, відмова від куріння, уникнення надмірної дії ультрафіолету (і природного, і в солярії), вакцинація проти вірусів, що викликають рак шийки матки і рак печінки, додають у департаменті.

4 лютого з ініціативи Міжнародного протиракового союзу проводиться Всесвітній день боротьби проти раку. Його мета – надання корисних знань населенню про це захворювання, привернення уваги до запобігання, раннього виявлення та лікування раку.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті