Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
01:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З нового року діють нові правила призначення державних допомог на дітей одиноким матерям

З нового року діють нові правила призначення державних допомог на дітей одиноким матерям
За Постановою Кабінету Міністрів України, допомога на дітей одиноким матерям надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Гарантований розмір допомоги відмінено. Про це під час прямої телефонної лінії повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Вікторія Сенаткіна.

З 1 січня поточного року розмір прожиткового мінімуму становить: 1 тисяча 167 гривень для дитини віком до 6 років, 1 тисяча 455 гривень для дитини віком від 6 до 18 років та 1 тисяча 378 гривень для дітей віком від 18 до 23 років (якщо діти навчаються за денною формою у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації).

«З 1 травня і 1 грудня поточного року ці суми будуть збільшені. Для призначення такого виду допомоги зазначеній категорії осіб необхідно звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення з письмовою заявою та наданням декларації про доходи», - сказала Вікторія Сенаткіна.

За її словами, якщо до 1 січня 2016 року тимчасова державна допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, призначалась в розмірі 30% прожиткового мінімуму, встановленого для дитини відповідного віку, то з нового року така допомога надається у розмірі, що дорівнює різниці між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Тимчасова допомога призначається кожні шість місяців, починаючи з місяця, в якому подано заяву з усіма необхідними документами.

«На сьогодні за новими умовами надання державних допомог до районних управлінь праці та соціального захисту населення звернулось 1 тисяча 713 осіб за призначенням допомоги на дітей одиноким матерям, з яких 1 тисячі 52 призначено, а також 238 осіб – за призначенням тимчасової допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, з них 43 вже призначено», - додала Вікторія Сенаткіна.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Вставай  (03.02.16 22:33): Опять нарушается Конституция в которой запрещено уменьшать сумму пособия ниже прожиточного минимума Відповісти | З цитатою
*****  (03.02.16 21:10): Сегодня пыталась попасть на переоформление пособия в ленинский совбез. Людей нет, работницы между собой общаются, нагрубили хором и дали талон аж на конец марта! Відповісти | З цитатою
1  (03.02.16 20:31): сволочи! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті