Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
14:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській мерії провели екскурсію для найактивніших представників молоді з усієї України

|«« «« »» »»|

Цими вихідними 38 студентів, науковців і молодих підприємців з різних куточків України завітали до міськради.

Відвідини муніципалітету стали головним пунктом програми «ФРІ-вікенд у Дніпропетровську», яку реалізує «Фундація Регіональних Ініціатив». На екскурсії владними коридорами мерії учасники молодіжного руху наполягли самі. Активісти впевнені, що тут можна здобути унікальний досвід роботи у різних сферах, а заразом і перевірити – чи дійсно міська влада така відкрита, як про себе говорить.

Зранку в суботу екскурсанти зібралися в холі міськради. Для молодих і допитливих тут влаштували розлогу історичу лекцію. Розповідали про архітектуру, культурні традиції та найвизначніші події, які зробили Дніпропетровськ столицею патріотизму. Юнаки та дівчата слухали з інтересом. Про все, що говорять, особливий гість екскурсії – студент з Туреччини дізнавався зі швидкого перекладу своїх колег від ФРІ.

Розповісти про власні проекти молодь прийшла до в.о. першого заступника мера Дмитра Погребова. За круглим столом у залі протокольних заходів вони обговорили, як підтримати регіональних письменників і заразом урізноманітнити вигляд будинків у місті. Говорили і про нові проекти міськради. Дмитро Погребов розповів про створення унікального кол-центра у мерії. Він також запропонував делегатам підтримку міськради в організації літнього відпочинку.

«Зарядився позитивом. Світла молодь, їх потрібно підтримувати. Потрібно спілкуватися, розуміти їх проблеми. Найголовніше – стати для них друзями. У нас багато програм по підтримці подібних молодіжних рухів. В їхніх рамках необхідно допомагати їм налагоджувати взаємодію між нашими містами та іншими країнами»,- зазначив Дмитро Погребов.

Один з учасників екскурсії Всеволод Жейко приїхав із Чернігова. Хлопець каже – давно хотів відвідати Дніпропетровськ, адже чув про це місто багато різного. Та емоції від першого дня в місті не такі, як він собі уявляв. Всеволод зізнається, що найбільше його вразила архітектура, а всі міфи і вигадки, пов’язані з політичним життям Дніпропетровська відійшли на другий план. Утім Всеволод таки знайшов родзинку у діяльності місцевої влади.

«Здивувало, що тут дуже відкрита політика стосовно молоді. Я багато чув про Дніпропетровськ багато різного, але коли бачиш все на власні очі – це зовсім інше. Радує людська відкритість тутешніх посадовців навіть високого рангу. Люди йдуть на компроміс із молоддю. Це відчувається», - розповів Всеволод Жейко.

«Фундація Регіональних Ініціатив» - Всеукраїнська молодіжна громадська організація, яка має понад 40 представництв по всій країні. Це неполітичне об’єднання, яке ставить за мету захист інтересів молоді.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Синяя птица  (08.02.16 19:29): Без коктейлей справляются.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті