Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
15:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Литовський досвід: У міськраді вивчали прозору систему контролю за збором сміття

Литовський досвід: У міськраді вивчали прозору систему контролю за збором сміття
Побачити, яка машина забирає сміття біля вашого будинку та завжди доступний звіт про роботу прибиральників - усе це можливо у Литовській системі моніторингу збору ТПВ.

Програма працює в цій країні вже 2 роки. За цей час досягли чималих результатів, перший з яких - дисципліна і відповідальність городян. Крім того, така «розумна» система суттєво зменшує фактор людського втручання. І головне – надає мешканцям цілковитий контроль за роботою постачальника послуг.

Інформаційну систему поводження з відходами фахівцям управління навколишнього природного середовища міськради презентував генеральний директор «IRTS»Гінтаутас Жаляускас. За його словами, програма передбачає організацію прозорої та простої роботи зі збору сміття.

Для цього спецмашини обладнуються планшетними комп'ютерами, які кожні 5 секунд знімають дані руху. Така фіксація допомагає створити розлогу базу даних. На її основі вже за 2 роки можна визначити ефективність роботи системи. Загалом такий моніторинг заснований на плануванні, організації та контролі прибирання сміття. Також процес адміністрування та перевезення відходів повинні здійснювати не одна, а різні компанії.

«Розумна» система допомагає прокласти маршрут для сміттєзбиральних машин, контролює виконання робіт та фіксує, де саме розташовані контейнери зі сміттям.

Зробити це можливим дозволяють сучасні технології. Так за допомогою гаджетів система відслідковує роботу та фіксує можливі порушення. Водії сміттєзбиральних машин, використовуючи планшет, можуть миттєво зв'язатися з диспетчером і повідомити про порушення.

Усі контейнери мають спеціальні чіпи, в які «вшиті» дані про власника. Побачити, як виконуються роботи, можна на спеціальній інтерактивній мапі.

Литовська система моніторингу також передбачає жорстку систему штрафів. Наприклад, у Литві, якщо у контейнері замість побутових відходів будівельне сміття, порушнику доведеться сплатити до 500 євро.

Директор «Дніпрокомунтрансу» Валерій Лубинський каже, що початковий контроль за машинами і витратами палива вже є. У наявності також і мапи контейнерів. Однак нині у Дніпропетровську за послуги сміттєприбирання городяни сплачують близько 30 центів, у той час, як у Литві «розумна» система моніторингу та контролю обходиться до 5 євро на місяць. Це тариф, який розраховано окремо для кожної людини за збір відходів.

Наразі, у міськраді вивчають зарубіжний досвід. Та при проведені у Дніпропетровську конкурсу на визначення перевізників сміття, одна із вимог буде й наявність розвинутих інформаційних технологій щодо контролю за збором ТПВ.

Gorod.dp.ua на Facebook.


УБИЙЦЫ С ДНЕПРОКОММУНТРАНСА  (30.03.16 12:04): ВОТ ТАКИЕ УБИЙСТВА ПРОИСХОДЯТ НА ДНЕПРОКОММУНТРАНСЕ - КТО ЧТО НЕНУЖНОЕ ВИДИТ, ТОТ УМИРАЕТ. А ДИРЕТКОР ЛУБИНСКИЙ ДАЖЕ НЕ ОБРАЩАЛСЯ В БАБ МЕНТОВКУ ПО ФАКТУ СМЕРТЕЙ ЕЛФИМОВА И КИРИЧЕНКА!!! А ТА М Р А З Ь . ЧТО СЕЙЧАС НА СКАМЬЕ ПОДСУДИМЫХ В БАБУШ СУДЕ - ЕГО ДРУГ И СОСЕД АЛЕКСАНДР ЛЫСЕНКО - БЫВШИЙ ПОДПОЛКОВНИК УБОПА В ОТСТАВКЕ. И ПО ХОДУ ДЕЛА ВЫЯСНИЛОСЬ, ЧТО Е НЕГО ЕЩЕ ПОДДЕЛАН СПРАВКА О ПРЕБЫВАНИИ В ЗОНЕ ЧЕРНОБЫЛЬСКОЙ АЭС! Відповісти | З цитатою
Днепрокоммунтранс - убийца!  (30.03.16 11:58): А еще директор Днепрокоммунтранса В.Лубинский всячески старается замять истории с 3-мя трупами, к-рые были найдены у него на территории - его работники: электромонтер А.Сытенко, В.Елфимов, автослесарь А.Кириченко. Елфимова под вечер насильно затянули в машину, вывезли, утром под ворота подбросили окровавленный труп. Уголовное дело не открывали.Электромонтера Сытенко нашли под электротельфером без обуви, далее из камеры хранения Бабушк РВ исчезли все пакеты с вещдоказами. Автослесаря А Кириченко, который якобы обнаружил труп Сытенко, нашли мертвым в 2 часа ночи!! в том же помещении, где погиб Сытенко. По факту смерти Кириченко Бабуш менты даже не возбуждали уголовное дело!!! Лубинский же не сообщил им о трупе своего сотрудника, найденного в 2 часа ночи! СЕЙЧАС В БАБУШ СУДЕ - НА СКАМЬЕ ПОДСУДИМЫХ - СОТРУДНИКИ ДОБЛЕСТНОГО ДНЕПРОКОММУНТРАНСА - друг и сосед Лубинского Александр Лысенко (с подделанной справкой чернобыльца и который поддел подписи) и инж по охране труда В.Артемено Відповісти | З цитатою
Lenin  (29.03.16 21:51): Ну логично- эти могут только мусор убирать. Мусорщики всех стран объединяйтесь! Відповісти | З цитатою
Прокурору области  (29.03.16 17:19): А еще проверь, прокурор области В.Матвийчук, целесообразность использования территории Днепрокоммунтранса на левом берегу. И проверь, пожалуйста, использование бюджетных денег - тендер в мэрии который год выигрывает именно Днепрокоомунтранс, по графику вывоза. ГРАФИК ВЫВОЗА МУСОРА НЕ ПРОПИСАН НИ В ОДНОМ ДОГОВОРЕ с физич лицами! Как хочет директор Лубинский, так и тратит деньги на топливо? И проверь еще (инженерно-технич экспертизой) , не перебиты ли их машины, не б/ушные ли они были куплены за границей, а по документам не прошли ли они, как новые? Не переделывались ли эти машины под Киевом, в Обухове, на левостороннее управление? Не оцинкованы ли их старые мусорные контейнеры, тоже б/ушные? Відповісти | З цитатою
Бахиллес  (29.03.16 17:14): Эти мусор приехали к нам воровать,- больше же нечего.. Відповісти | З цитатою
Прокуратуре - по Днепрокоммунт  (29.03.16 17:10): Дорогой прокуратур области! Проверь, пожалуйста, ТДВ Днепрокоммунтранс - монополиста по вывозу мусора в городе. Кроме вышеуказанного, уточни, на каком основании диретктор Днепрокоммунтранса активно ведет строительные работы на ЗАКРЫТОЙ Запорожской свалке - (в сторону к аэропорту). Кто и с какой радости поставил там огромный забор, камеры, охрану? На закрытой-то свалке? И кто туда втихаря свозит и палит вечерами мусор? Нелегально, конечно, чтобы не платить на официальной свалке. А аэропорт потом жаловался, что этот дым на взлетную полосу относит и ухудшает видимость. Відповісти | З цитатою
Позор Днепрокоммунтрансу  (29.03.16 17:04): Это не для нашего Днепрокоммунтранса: на них в суд подавало Теруправление Антимонополного комитета за нарушение норм Типового договора, утвержденного Кабмином. Хитровжаренный директор Днепрокоммунтранса В.Лубинский работает по собственной схеме, в нарушение этой типовой формы договора. У НИХ ВООБЩЕ НЕ ПРОПИСАН ГРАФИК ВЫВОЗА МУСОРА В ДОГОВОРЕ!!! Т.е., когда посчитает нужным вывозить мусор, тогда и вывозят. Вывозят, нерегулярно, экономя на топливе. Т.е.,бюджетные денежки лучше в краман положить, чем в нужный - а по мнению Днепрокоммунтарнса - лишний - раз мусор вывезти. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті