Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
19:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Перші в історії Дніпропетровська «Шкільні ігри» завершаться яскравим спортивним уїк-ендом

Перші в історії Дніпропетровська «Шкільні ігри» завершаться яскравим спортивним уїк-ендом
Спортивні конкурси для полісменів, нагороди кращим вчителям фізкультури і безліч відзнак для школярів – усе це очікують на підсумкових днях проекту «Шкільні ігри».

Фінальні змагання і нагородження кращих учасників змагань пройдуть з 20 по 22 травня. Саме на ці весняні дні передбачено і проведення найочікуванішої спортивної події – бігового напівмарафону Dnipro Half Marathon.

Обидва масштабні заходи є частиною стратегії «Дніпро – спортивна столиця України», яку у місті реалізовують за ініціативи міського голови Бориса Філатова. Спортивні першості вже отримали статус найочікуваніших подій року. Зараз у школах почалися перші відбіркові етапи. Так у секції баскетболу зареєструвалися учасники 112 шкіл. Масштабні шахові турніри вже розпочалися серед учнів 82 шкіл. У боях із настільного тенісу візьмуть участь представники 90 навчальних закладів.

У фіналі «Шкільних ігор» у кожній з цих категорій оберуть по троє переможців.

«Це безумовно надважливий захід для наших дітей. Так вони можуть познайомити з олімпійськими та не олімпійськими видами спорту. Ми хочемо, аби на згадку про «Шкільні ігри» у учасників залишилися найкращі спогади. Тому для них буде підготовлено велику кількість нагород», - розповів радник міського голови з питань реформування спортивної галузі Родіон Кочубей.

Він також зазначив, що саме баскетбол, настільний теніс і шахи – це одні з тих видів спорту, які тісно переплетені з історією Дніпропетровська.

Організатори наголошують – головне, аби відбіркові етапи охопили якомога більше навчальних закладів Дніпропетровська. Шанс проявити свої здібності отримають учні молодшої, середньою та старшої школи. У мерії кажуть, участь у спортивній першості не заважатимуть навчальному процесу.

«Це хороша можливість для нас забрати дітей з вулиць. Дати їм якісне спортивне виховання. Ми розуміємо, що не всі школи мають хороший спортивний інвентар. Тому від себе хочемо передати максимальну кількість баскетбольних м’ячів. Таких, якими грають гравці Суперліги», - зазначив голова обласної федерації баскетболу, президент БК «Дніпро» Валерій Кондратьєв.


Ще один етап проекту – спортивна журналістика. Про свої враження від перебігу змагань та аналіз етапу турніру школярам пропонують висвітлювати у соцмережах і шкільних газетах. Найбільш винахідливим пропонують вести репортажі через відео-щоденник.

Довідка:
Проект вже назвали першим у перезавантаженні спортивної галузі Дніпропетровська. Завдяки прийнятій міським головою Борисом Філатовим стратегії розвитку галузі «Дніпро – спортивна столиця» у юних спортсменів міста є унікальний шанс проявити себе.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті