Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кабінет телемедицини відкрили в Дніпропетровському обласному перинатальному центрі

|«« «« »» »»|

11 квітня у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі запрацював кабінет телемедицини. Відкрили його у рамках реалізації проекту голови обласної ради Гліба Пригунова «На шляху до європейських стандартів медичних послуг».

Відтепер кращі спеціалісти центру зможуть консультувати колег та пацієнтів з районів і міст регіону щодо лікування складних випадків захворювання. На укомлектування кабінету з обласного бюджету виділили більше 321 тис. грн. На ці кошти закупили електрокардіограф, комп`ютерний електроенцефалограф, діагностичний спірометричний комплекс, спеціалізоване автоматичне комп`ютерне робоче місце та ін.

«Наше завдання – забезпечити європейські стандарти медичного обслуговування для жителів регіону. За телемедициною – майбутнє. Але розвиток цього напрямку гальмується через дороговизну обладнання для дистанційних консультативно-діагностичних кабінетів. Ми не будемо чекати поки на державному рівні комплексно підійдуть до цього питання, а робимо це у себе в регіоні. Тому обласна рада прийняла рішення закупити необхідне обладнання для лікарень регіону. Аби кожен громадянин, незалежно від його місцезнаходження, соціального статусу отримувати якісну медичну допомогу у необхідному об’єм та в установлені строки. У подальшому ми плануємо відкрити кабінети телемедицини у більшості медичних закладах області», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

За словами Людмили Падалко, розвиток телемедицини – дуже важливий проект.

«Саме на Дніпропетровщині розвиток телемедицини порівняно з іншими регіонами йде найшвидше, але не так масштабно як в ЄС. Дуже важливо, що обласна рада розуміє необхідність розвитку передових технологій в медицині. А для медичних працівників та самих пацієнтів – це неабияка допомога у роботі та лікуванні, яка в рази підвищує якість медичного обслуговування, заощаджує час та кошти громадян», - розповіла вона.

Серед переваг телемедицини: онлайн консультування пацієнтів з профільними спеціалістами, підвищується якість медичного обслуговування, усі історії хвороб будуть в електронному вигляді тощо.

Всього з обласного бюджету на оснащення телемедичних кабінетів виділили близько 524,5 тис. грн. На ці кошти закуплено обладнання для 4-х мед закладів регіону – обласного перинатального центру зі стаціонаром, обласної дитячої клінічної лікарні, обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії, лікарні ім. Мечникова.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кризис  (11.04.16 20:51): мне кажется "магазин на диване" будет работать стабильней ... Відповісти | З цитатою
Детская неожиданность  (11.04.16 17:43): Плохие мультики,- я, как узнала, откудова выпоявилась,- сразу захотела где-нить на офшорные острова.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті