Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
03:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ПАТ «Дніпропетровськгаз»: як стати повноправним власником газових мереж в своєму будинку

ПАТ «Дніпропетровськгаз»: як стати повноправним власником газових мереж в своєму будинку
З 1 травня 2016 року ПАТ «Дніпропетровськгаз» розпочало роботу з укладання Актів розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін між газорозподільною компанією та споживачем.

Такий Акт є офіційним документом, що підтверджує право власності споживача на газові мережі, що знаходяться всередині будинку.

Акт розмежування регламентує відносини між власником житла і компанією, що обслуговує газове обладнання. Підписання цього документу сприяє, перш за все, споживачам газу, адже з моменту підписання Акту власник домівки отримає офіційний документ, що підтверджує його власність на внутрішньобудинкові мережі, і зможе на свій розсуд визначати компанію-підрядника з обслуговування газового обладнання та обсяг необхідних робіт.

Водночас газорозподільна компанія залишає за собою обов’язок безоплатного усунення аварійних ситуацій та ліквідацію виявлених витоків газу.

Разом із підписанням Актів розмежування власникам газових мереж буде запропоновано укласти договір з ПАТ «Дніпропетровськгаз» на виконання планового технічного обслуговування газових мереж житлових будинків, яке виконуватиметься нашою компанією безкоштовно.

«На газовому ринку України відбуваються події, які не мають аналогів в минулому. Підписання актів експлуатаційної відповідальності сторін – це ще один крок до підвищення якості обслуговування споживачів природного газу, - пояснює перший заступник Голови Правління – головний інженер ПАТ «Дніпропетровськгаз» Тетяна Бузовська. – Адже з моменту підписання цього документу чітко та прозоро визначається межа відповідальності між власником житла та газорозподільною компанією за експлуатацію і обслуговування газопроводу».

Процес укладання Актів буде поступовим, і триватиме, як мінімум, до нового року. На першому етапі – відбуватиметься з мешканцями приватного сектору. Спеціалісти ПАТ «Дніпропетровськгаз» приноситимуть Акти споживачам додому під час виконання планово-технічного обстеження, зняття контрольних показань лічильника, пуску газу, зняття лічильника на повірку тощо. Акт розмежування є невід’ємною частиною договору розподілу природного газу між Оператором ГРМ і споживачем. Акт складається у двох примірниках, один з яких буде зберігатися в архіві ПАТ «Дніпропетровськгаз», інший – у споживача.

Кампанія з укладання Актів розмежування проводиться на підставі вимог розділу ІІІ Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015 р. № 2494.

Довідка:
ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг розподілу природного газу складає 1,7 мільярди кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. ПАТ «Дніпропетровськгаз» - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


газ  (04.05.16 22:48): раздолбайхамднепрогаз снимает с себя ответственность как всегда,ищут лохов.Лучше б научились с людьми нормально общаться... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
boroda  (04.05.16 21:39): я че то не фига,мягко сказано не пойму,если это ихнее,так зачем я за все это платил,ну ладно техпроэкт.работа,а трубы счетчик,запорная арматура,а теперь я еще и должен собственоручно подтвердить что оно не мое??? и потом какая обслуга??? за сколько лет я в глаза увидел только раз какогото пьяного специалиста который просил чето подписать перед отопительным сезоном,проверка счетчика не всчет Відповісти | З цитатою
передадут..  (04.05.16 19:37): .. официально трубы арматуру... жильцам, а вот для ТО т.е. ремонт, поверка и прочее они вынуждены будут обращаться к Горгазам. Ибо газ это не вода, отопление, свет ...когда можно самому поковыряться или обратиться к дяде Васе. Если Вася возьмет за работу "трояк", то Горгаз всю "тыщу". Відповісти | З цитатою
Гость  (04.05.16 18:58): Ну да , теперь вместо того что бы обслуживать и ремонтировать свои сети , эти сексуальные меньшинства ( хотя судя по их количеству их трудно назвать меньшинствами) , передадут на баланс потребителю свои трухлявые сети и будут ещё от этого получать прибыль. Что является для населения увеличением стоимости газа. Відповісти | З цитатою
ооо  (04.05.16 17:46): Т.е. подтвердить, что шланг-труба с краном и гайкой к газплите-колонке, ... от ОБЩЕЙ газтрубы, твоя собственность. ))) Это равносильно подтверждению что Земля круглая, вода мокрая., ... . Бнеть негодяи. Снова поборы тварюки Відповісти | З цитатою
*9*  (04.05.16 16:11): то есть готовя народ к введению абонплаты? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті