Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську 402 хлопці мають призвати на строкову військову службу під час чергового призову

У Дніпропетровську 402 хлопці мають призвати на строкову військову службу під час чергового призову

З 1 травня розпочався черговий призов на строкову військову службу, який триватиме до кінця червня.

«Дніпропетровською міською радою спільно з органами внутрішніх справ, обласним військовим комісаріатом проведено відповідні наради. В планах по місту за травень-червень призвати на строкову військову службу 402 особи, з них 103 вже готові до відправки», - повідомив директора департаменту взаємодії з правоохоронними органами міськради Олександр Свіренко.

За словами старшого офіцера відділу комплектування та призову Дніпропетровського обласного військового комісаріату Олега Остаповича, загалом планове завдання по Дніпропетровській області призвати на строкову військову службу 1 800 чоловік віком від 20 до 27 років, які раніше не служили, з них 1100 вже відібрано та сформовано у команди. «На сьогодні вже здійснена відправка на строкову службу перших 90 чоловік. Їх відправлено на навчання у Львівську область та м. Хмельницький», - сказав Олег Остапович. Він також зазначив, що громадяни більш обізнано відносяться до військової служби за контрактом, а на строкову військову службу, на жаль, йдуть не охоче – є й такі, що ухиляються від призову, не з’являються для проходження районної призовної комісії. Відповідні матеріали передаються до органів Національної поліції.

З цього приводу Національна поліція усіляко допомагає обласному військовому комісаріату. «За ухиляння від строкової військової служби передбачена кримінальна відповідальність. Зі свого боку відповідні факти документуватимемо і слідство вже надаватиме оцінку таким діям», - наголосив начальник відділу патрульної поліції Дніпропетровського відділу поліції ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області Максим Джихур.

Під час прес-конференції заступник начальника Управління Центрального територіального управління Національної гвардії України по роботі з особовим складом Володимир Гавриляк зазначив, що дуже часто строковики переходять служити на військову службу за контрактом. «Наприклад, восени призвали на строкову службу 280 чоловік, з них 80 пішли далі служити за контрактом. Також за контрактом йдуть служити звільнені військовослужбовці, яких призвали під час 4-ї хвилі мобілізації. На сьогодні повністю змінено відношення до військовослужбовця – їх забезпечено обмундируванням, харчуванням. Мінімальна зарплата складає від 7 тисяч гривень», - додав Володимир Гавриляк.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті