Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині триває перевірка шкільних їдалень

На Дніпропетровщині триває перевірка шкільних їдалень

На Дніпропетровщині продовжуються перевірки шкільних їдалень. 9 шкіл вже пройшли незалежну інспекцію. Серед найрозповсюдженіших порушень - замалі порції, невідповідність меню та нехтування санітарними нормами.

Виправити порушення мають за літні канікули. В іншому випадку – звільнення відповідальних за дитяче харчування. 

«Ми підтримали ініціативу батьків Дніпропетровщини та створили спеціальну комісію з перевірки шкільних їдалень. Освітяни, санітарні лікарі та громадські активісти інспектують школи регіону. Які саме навчальні заклади відвідувати у першу чергу, визначили батьки під час анкетування. До ОДА надійшло понад 400 анкет з усіх куточків області», - зазначив очільник регіону Валентин Резніченко.

9 шкіл у Дніпропетровську, Кривому Розі та Покровському районі комісія вже перевірила. До кінця навчального року проінспектує ще 5. Які саме не розголошується.

Практично в усіх навчальних закладах виявлені схожі порушення - недотримання санітарних норм, невідповідність меню. У деяких школах недоважували порції.

Комісія з представників обласного департаменту освіти та науки, санепідемслужби та громадськості, перевіряє якість продуктів, відповідність санітарним нормам та вартість шкільних обідів. На виправлення помилок – літні канікули. З 1 вересня комісія проінспектує шкільні їдальні повторно. Якщо ситуація не зміниться, договори з обслуговуючими компаніями будуть розірвані, відповідальні за організацію харчування - звільнені.

У Дніпропетровській області 947 шкіл, в яких навчаються майже 300 тисяч дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (24.05.16 17:26): Дети расскажут, стало лучше в столовых или ничего не изменилось? Они чётко видят количество порции, чётко фиксируют стоимость, и свежесть обедов. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Яцек Шпыцек  (24.05.16 13:42): Не "На Днепропетровщине", а "На Днипровщине". Надо привыкать "жити по-новому"! Відповісти | З цитатою
Повариха  (24.05.16 13:20): Опять проверки? Мои внуки шо, голодать должны? Уволюсь, пойду в гастроном обвешивать. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті