Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
01:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

IT-компанії та виші Дніпропетровщини разом працюватимуть над підвищенням якості освіти

|«« «« »» »»|

Унікальні освітні програми, олімпіади з робототехніки та програмування, IT-спеціалісти та студенти вишів у ролі викладачів.

В Дніпропетровській ОДА обговорили перспективи співпраці IT-компаній з навчальними закладами області. Це допоможе підвищити якість комп’ютерної освіти в регіоні та забезпечить підготовку висококваліфікованих спеціалістів.

«Це вже не перша зустріч в ОДА, присвячена співпраці навчальних закладів області з IT-компаніями. Сьогодні обговорюємо, як можна використати їх потенціал на користь Дніпропетровщини», - зазначила начальник управління інформаційних технологій та електронного урядування ОДА Тетяна Шаповалова.

Представники ОДА, викладачі вишів та шкіл регіону, керівники провідних IT-компаній поділилися своїм баченням ефективної співпраці. Серед ідей – передача знань від досвідчених спеціалістів студентам, а від студентів – школярам. Айтішники-викладачі будуть ділитися корисною, цікавою та актуальною інформацією зі студентами. А молодь, в якості викладачів, зможе передати отримані знання учням шкіл. Це допоможе охопити найбільшу аудиторію.

Сприятимуть підвищенню якості освіти й унікальні навчальні програми. Спеціалісти провідних IT-компаній області готові взяти на себе їх розробку.

Показати власний потенціал студентам й школярам допоможуть незвичні технологічні олімпіади. Планують, що юні айтішники будуть змагатися у програмуванні та робототехніці.

«Тема IT-освіти в Україні надзвичайно актуальна. Ми хочемо зрозуміти, як можемо співпрацювати з вишами регіону, які проекти можемо реалізовувати, щоб покращити якість освіти. Ми зацікавлені в підготовці висококваліфікованих спеціалістів і готові допомагати у цьому навчальним закладам», - розповіла директор регіонального філіалу компанії «Luxoft» Олена Власюк.

Всіх бажаючих співпрацювати з ОДА в IT-сфері чекають на робочі зустрічі щосереди о 15.00 за адресою: пр. Поля, 1, зала 322.

Нині на Дніпропетровщині більше 100 IT-компаній. В IT-сфері працюють понад 8 тисяч мешканців області.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті