Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 01 сентября 2024
14:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Крайовий історико-етнографічний табір КОЗАЦЬКА ЧАЙКА

Крайовий історико-етнографічний табір КОЗАЦЬКА ЧАЙКА
З 9 по 24 серпня в Дніпропетровській області відбудеться крайовий історико-етнографічний табір КОЗАЦЬКА ЧАЙКА

Станиця Дніпропетровськ Пласту – Національної скаутської організації України за підтримки Міністерства у справах сім’ї та молоді та Всеукраїнської організації Пласт - НСОУ з 9 по 24 серпня 2004 року проводить у Царичанському районі Дніпропетровської області крайовий історико-етнографічний табір „Козацька Чайка”.

Учасниками табору стануть діти 12-16 років з різних міст України, які з’їдуться на Дніпропетровщину, познайомитись з однією з найлегендарніших сторінок історії українського народу – з козаччиною.

Історія козацтва тісно зв’язана з Дніпровськими порогами, островами на Дніпрі, Запоріжжям. Тому, саме на цих історичних місцях планується проводити табір, з елементами історично-рольової гри „Січ” та «Зимівник»: хлопці та дівчата стоять окремими підтаборами, але мають спільну програму. Програмою передбачено водні мандрівки на байдарках „чайках”. Відвідування острова Хортиця, Запорізьської січі, екскурсія у етнографічний центр Петриківки, козацькі церкви Китайгорода та музей у Царичанці.

Учасники мають навчитися пересуватися на човнах, як це робили козаки, оволодіти прикладним мистецтвом, познайомитися з історією міст, де колись жили козаки.

В таборі планується відтворити побут та устрої козацької січі у вигляді рольової гри. Учасники, виготовляють собі зброю, посуд, готують козацькі страви, співають козацькі пісні. Крім того, мають самостійно облаштувати свій табір. Зробити куреня, столи, браму, вежу, щоглу, гігієнічне приміщення та душ, використовуючи природні матеріали. Табір передбачає складання вмілостей: водне мандрівництво, плавання, картографія, куховарення, піонірка, табірництво, перша допомога, природознавство, стрільба з лука, рибальство творчі ділянки.

Загалом, на Україні щорічно проводиться більше 80 пластових таборів, але тільки 10 мають право називатися крайовими пластовими таборами, тобто всеукраїнськими, саме такий табір вперше проводиться на Дніпропетровщині, і, звичайно, не випадково він обрав собі назву історичного.

Контакти:
[email protected]
Лілія Лапєєва – 0562-347020, м. 050-6627528
Олексій Пилипенко – 0562-595361
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте