Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині понад 150 дитячих будинків сімейного типу: що це таке і як створити

На Дніпропетровщині понад 150 дитячих будинків сімейного типу: що це таке і як створити

Сімейний затишок, уроки любові та життєві орієнтири – цим щедро діляться у дитячих будинках сімейного типу. На Дніпропетровщині – понад 150 таких будинків. У них виховуються більше 1000 хлопчиків та дівчаток. З початку року в області створено чотири нових будинки сімейного типу.

Про це повідомили у службі у справах дітей облдержадміністрації.

За кількістю пар взуття у будинку Нечетів з П’ятихатського району можна безпомилково визначити – родина тут велика. Михайло та Інна взяли на виховання трьох хлопчиків та двох дівчаток. Тепер у них дитячий будинок сімейного типу.

«У нас двоє власних синів. Та ми все одно мріяли про велику родину. Порадилися на сімейній нараді – і вирішили прийняти ще п’ятьох дітей. Ось так мрія стала реальністю. Юлі – два роки, Івану – три, Іллі – чотири. Світланка незабаром піде у перший клас. Артем найстарший – йому дев’ять. Тепер наш будинок схожий на мурашник, тут постійно сміх та галас. Діти вже називають нас мамою і татом. Це неперевершені відчуття», – розповідає Інна.

Жінка – вихователька в дитячому садочку. Каже, найкращий виховний інструмент – особистий приклад.

У Дніпропетровській області з початку року створено чотири нових дитячі будинки сімейного типу: у П’ятихатському та Томаківському районах, Кривому Розі й Павлограді. Наразі в них виховуються 14 хлопчиків та дівчат.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім'я, яку можуть створити за бажанням подружжя або неодружена людина. Перш ніж взяти дітей під опіку, батьки-вихователі проходять навчальний курс.

Рішення про створення ДБСТ приймає місцева влада – з батьками-вихователями укладається договір.

Вихованці ДБСТ – діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. В одному будинку мають виховуватися не менше п’яти дітей.

Сім’ї, у яких живуть діти, регулярно відвідують соціальні працівники.

Вихованці проживають у будинку сімейного типу до 23-річного віку. Підтримувати контакти з рідними батьками – не забороняється. Умова – якщо це не шкодить життю й здоров'ю дітей.

Дітей можна всиновити. Першочергове право мають батьки-вихователі. Дітям, які проживають у ДБСТ, щомісячно виплачується державна грошова допомога. Це два прожиткових мінімуми, які залежать від віку вихованців. Праця батьків-вихователів також оплачується.

На Дніпропетровщині – 152 дитячі будинки сімейного типу. В них виховуються 1053 дитини. Цього року нових батьків знайшли 60 хлопчиків та дівчат.

Gorod.dp.ua на Facebook.


40Ё  (16.08.16 09:24): что это такое и как создать,ни чего об это не сказано Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті