Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
02:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До Дніпра на «Самар-Дніпро-Фест» завітає Олег Скрипка

|«« «« »» »»|

10-11 вересня в Дніпрі, на території Новобогородицької фортеці, в рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця» відбудеться фестиваль «Самар-Дніпро-Фест».

«Мета заходу – популяризація історичної пам'ятки «Стара Самар – Новобогородицька фортеця». Багато мешканців Дніпра не знають про це місце або ж не розуміють його цінності», – каже директор КП «Етнографічні парки Дніпропетровська» Дмитро Каюк.

Фестиваль матиме музичну та літературну сцени, ярмарки, фудкорт, наметове містечко, пляжну та спортивну зони.

«Одна з найяскравіших зон – головна сцена. 10 вересня у програмі буде рок. Ми запрошуємо любителів драйвової, енергійної музики, адже виступатиме Олег Скрипка. Наступний день буде присвячений українській етнічній та фольклорній музиці. Хедлайнером стане група «Село і люди», – повідомила арт-директор фестивалю Ірина Шевченко.

Крім того, на фестивалі виставлятимуться артефакти, які були знайдені на території фортеці, а також проводитимуться екскурсії та розкопки. Археологи та екскурсоводи продемонструють різні пласти історії міста Стара Самар. Гостям заходу також покажуть реконструкцію бою за фортецю.

«Ще одна причина, чому потрібні такі фестивалі: Дніпро досі називають містом чавуну та сталі. І ми «засиділися» в цьому статусі. Історія нашого міста має багато періодів. Ми хочемо привернути увагу наших мешканців і гостей до не менш важливого шару нашої історії, який уособлює Новобогородицька фортеця», – наголошує автор проекту фестивалю Володимир Панченко.

Щоб гостям заходу було простіше дістатися до місця його проведення, з центрального вокзалу курсуватиме електричка. Також будуть організовані додаткові маршрутки зі Старомостової площі (колишня пл. Островського).

Додаткову інформацію ви можете знайти на сайті фестивалю: http://samar-dnipro.dp.ua/

Нагадаємо, в Дніпрі у День міста, який відзначатиметься 10-11 вересня, також після багаторічної перерви відбудеться легендарний фестиваль «Джаз на Дніпрі».

Довідка:
Стара Самар – давнє козацьке місто на правому березі річки Самара. Нині це – Самарський район м. Дніпра. У 1688 році тут була створена Богородицька фортеця. Згодом фортецю розбудували вдруге й вона отримала назву Новобогородицька фортеця.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Виктор  (09.09.16 10:21): Скажите что будет "интерестного" для детей???Во сколько начнется детская программа??? Відповісти | З цитатою
фил  (18.08.16 22:45): я так и не понял каким боком к этому фестивалю относится наш "любимый" мэр Филатов Відповісти | З цитатою
вопрос  (18.08.16 06:11): Когда уже новомосковск переименуют в Самарь? Відповісти | З цитатою
Украинец  (17.08.16 18:23): Дайте обьяснение при чем тут -фест. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті