Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
11:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО Сергію Шевчуку

|«« «« »» »»|

Меморіальну дошку урочисто відкрили 17 серпня, через 2 роки після загибелі Сергія Шевчука. Розташована вона на будинку, де мешкав боєць (вул. Кленова, 1). На церемонію прийшли рідні, друзі, сусіди Сергія, його військові побратими, представники міської влади Дніпра.

Меморіал освятили священнослужителі Української православної церкви Київського патріархату.

Ініціатива встановити меморіальну дошку належить дружині бійця Ганні. Вона розповіла, що про загибель свого чоловіка дізналася від його товаришів по службі.

«Зазвичай мала з Сергієм зв'язок кожні півтори-дві години. У ті дні тривалий час його видзвонювала, він не відповідав ні весь вечір, ні вночі. Вже зранку дізналися, що чоловік загинув. Це сталося у селищі Нижня Кринка Макіївського району Донецької області. Сергій був призваний під час першої хвилі мобілізації. Служив у 25-й бригаді, 3-у батальйоні, 9-ї роти, був командиром взводу. Він жодного разу не вагався і точно знав, що захищатиме свою країну», - сказала Ганна.

За словами бійця полку «Дніпро-1», члена правління союзу Дніпровської міської спілки ветеранів, депутата міськради Олександра Черкаського, встановленню дошки сприяла і міська рада Дніпра.

«У народу, що не має пам’яті, немає і майбутнього. Наш обов’язок увіковічувати пам'ять тих людей, які виконали свій громадянський обов’язок настільки, що віддали життя, для того, щоб був мир і спокій на їх рідній земля», - наголосив Олександр Черкаський. Своїми спогадами про Сергія поділився і його побратим Віталій Піпко.

«Сергій Шевчук був справжнім патріотом, людиною, яка дійсно любила Україну. З самого першого дня усіх буремних подій я був разом з ним. Він був відповідальним командиром. Під час сильних обстрілів пильнував кожного військового своєї роти. Незадовго до загибелі Сергія мене було поранено і я вже не знаходився в зоні АТО. Тоді у Нижній Кринці від градів загинув не лише Сергій, а й, на жаль, інші бійці, загалом 11 воїнів-десантників».

Сергій Шевчук приймав участь у багатьох операціях у Луганській та Донецькій областях, у тому числі, в Амвросіївці, Зеленопіллі, Краматорську, Саур-Могилі, Дебальцевому, Шахтарську, Ждановці тощо.

Указом Президента України від 14 листопада 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Сергія Шевчука нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті