Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
12:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Дніпровагонмашу» виповнилося 90 років

«Дніпровагонмашу» виповнилося 90 років

4 вересня виповнилося 90 років від дня заснування одного з провідних вагонобудівних підприємств України – ПАТ «Дніпровагонмаш». Кам’янський міський голова Андрій Білоусов привітав керівництво та колектив підприємства зі славним ювілеєм.

«За цією датою – праця багатьох поколінь вагонобудівників, усіх, хто зробив значний внесок у становлення «Дніпровагонмашу» та розвиток вітчизняного машинобудування. Щиро дякую всім, хто працював і продовжує працювати для рідного підприємства. Спасибі ветеранам, які додали трудової слави місту і якими по праву пишаються наші городяни.

Упевнений, що високий професіоналізм, сумлінне ставлення до справи та відповідальність кожного працівника є міцним фундаментом для подальшого розвитку підприємства. І я щиро сподіваюся, що ювілейний рік стане для вас роком старту нових успішних проектів, точкою відліку наступного, не менш вдалого і плідного етапу вашої діяльності.

Нехай ця значуща дата стане ще одним кроком вперед на шляху освоєння нових горизонтів, поліпшення добробуту, збільшення прибутку, виконання всіх задуманих планів. Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, миру, успіхів та процвітання!» – йдеться у вітальному листі міського голови.

Урочистості з нагоди святкування 90-річчя ПАТ «Дніпровагонмаш» відбудуться у місті наприкінці вересня, до Дня машинобудівника.

Першим етапом створення підприємства стало відкриття у 1913 році на базі Дніпровського металургійного товариства вагоноремонтних майстерень. У 1926 році створюється окреме підприємство – вагонобудівний завод, який у радянські часи носив ім’я газети «Правда» (на знак подяки редакції газети за активну підтримку у важкі роки становлення заводу). Першими в галузі вагонобудування на заводі освоїли поточний метод збірки, виготовлення суцільнозварної конструкції вагонів значної вантажопідйомності. У роки війни підприємство було евакуйоване на Алтай (стало базовим для створення Алтайського вагонобудівного заводу), у повоєнні роки після повернення до Дніпродзержинська відновило потужності та поповнилося новими поточними лініями. У 70-ті роки «Дніпровагонмаш» став провідною дослідно-конструкторською базою важкого машинобудування, зі спеціалізацією на будівництві вагонів для промисловості. В активі підприємства – понад 150 моделей вагонів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті