Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
09:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

25 вересня у Дніпрі пройде перший екомарафон

25 вересня у Дніпрі пройде перший екомарафон

Перший в історії Дніпра екомарафон збере понад 1000 учасників з різних країн світу, серед яких — учасники Олімпійських ігор і чемпіони Європи.

Дніпро готується прийняти перший в своїй історії масштабний забіг на повну марафонську дистанцію — DniproEcoMarathon. Змагання, яке вдалося організувати завдяки програмі мера міста Бориса Філатова «Дніпро — спортивна столиця» та численним спонсорам, відбудеться вже цієї неділі — 25 вересня. Про особливості та сюрпризи найгучнішої спортивної події року, призовий фонд якої сягнув 309 тис грн, говорили під час прес-конференції 21 вересня.

«У всіх великих містах світу проводять такі марафони. Це традиція, що має велике значення. Ми пишаємося тим, що справді гідні звання спортивної столиці. Упевнений, така подія стане традиційною для Дніпра», – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Марафон матиме свою пост-історію. За словами президента міської Федерації легкої атлетики Марини Філатової, в Дніпрі буде створено Марафонський сквер. «Спільно з зеленбудом ми обрали місце в парку ім. Шевченка. Тут і без того планувалася реконструкція. Ми, марафонці, хочемо ним опікуватися. На кошти, зібрані з реєстраційних пакетів, ми закупимо саджанці, найімовірніше — платани. Дерева висадять наші імениті бігуни та переможці екомарафону», – повідомила Марина Філатова.

Вона ще раз наголосила на екологічному спрямуванні забігу. Зокрема, організатори намагалися максимально відмовитися від використання паперу. В бігунів будуть сумки, що легко розкладатимуться після потрапляння в землю, а впродовж дистанції спортсменів супроводжуватимуть електромобілі. Повна дистанція DniproEcoMarathon складає трохи більше 42 км, які необхідно пробігти за лімітовані 6 годин.

Напівмарафонський забіг має 21 км. Старт і фініш — на площі Героїв Майдану. Тут також працюватиме марафонське містечко. Разом з тим, доступні дистанції 10 і 5 км. Ще один маршрут — «Миля єдності» завдовжки 1,6 км: у марафонський день його долатимуть, зокрема, представники мерії Дніпра. Передбачені також дитячі забіги на 100, 500 і 1000 метрів. За словами Марини Філатової, маленькі бігуни зайняли дуже активну позицію. Найпопулярнішою серед них наразі залишається дистанція у 1000 метрів.

Серед марафонців — учасники Олімпійських ігор, чемпіони Європи та учасники весняного напівмарафону в Дніпрі, а також спортсмени зі Швейцарії, США та Албанії. Найстаршою зареєстрованою спортсменкою наразі є Владлена Кокіна з міста Жовті Води, яка цьогоріч відсвяткує 90-літній ювілей. Ще одна особливість DniproEcoMarathon — медалі. Їх виготовлено з металу та дерева. На їхньому звороті бігуни зможуть викарбувати своє ім’я та час, за який здолали дистанцію. Особливі медалі підготували й для маленьких спортсменів. Тим, хто посяде перші три місця у марафонській та напівмарафонській дистанціях, традиційно вручатимуть золоті, срібні та бронзові нагороди.

Організаційний директор DniproEcoMarathon Світлана Ліщинська закликала дніпрян не сидіти вдома, а прийти вболівати за бігунів 25 вересня. DniproEcoMarathon здобув широку підтримку. Зокрема, представник ексклюзивного спонсора, директор Тойота Центр Дніпро «Алмаз Мотор» Олександр Корнієнко наголосив — його компанія підтримує марафон, адже спорт є запорукою здоров’я. Зазначимо, що 24 і 25 вересня деякі вулиці Дніпра будуть перекриті з 9:00 до 19:00. У Дніпровській мерії закликають містян утриматися від поїздок власним транспортом у цей день.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


чому я не сокіл ...  (25.09.16 14:03): Сейчас где-то тихо плачет спортивный комплекс или стадион. Они ждали этого шанса проявить себя. Но бегать лучше по перекрытому центру города, чем по специальным беговым дорожкам. Теперь ждём плавания в горах, прыжков на деревьях и хоккея на батутах. :) Відповісти | З цитатою
d11  (24.09.16 23:34): только идиоты платят за то, что должно быть само собой. всё равно что к фее сходить. тьфу Відповісти | З цитатою
Елена  (24.09.16 11:18): Для информации всем, кто пишет про деньги за марафон. В Европе тоже проводят марафоны и они стоят 20 евро, не сравнимая цена с предложенной в Днепре. И благодарность организаторам за то, что есть такая возможность поучаствовать и провести как-то по другому выходной! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
RKM  (23.09.16 21:40): Ой, я бы даже с легкостью поучаствовал в забеге, может и на 42км, если бы он был бесплатный, но таки с мед. и орг.сервисом... стоит однако 400 грн, при этом есть спонсоры, из бюджета что-то ведь пошло. Оно мине надо ото платить ... Лещинской на карту?! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Раиса V  (23.09.16 15:58): Филатов хочет опять бабло на этом срубить, участие в марафоне около 100 грн стоит, так просветите всех прозоро Відповісти | З цитатою
Финанс  (23.09.16 09:26): А сколько платить надо за участие? Відповісти | З цитатою
AV  (22.09.16 19:26): Ээх, впервые вижу медали с именем спонсора...- сразу видно,что генеральный...с 2-х сторон. Но спонсор не является организатором этих соревнований, хватило бы лейбла и на ленточке.
Организационный директор..- на мероприятие проходящее раз в году...звучит..
Но, ув директор, IM'Я пишется на рiднiй мовi С АПОСТРОФОМ... И английский там ни к чему, еще и первым written...
пс. А на марафонский забег надеюсь орги с медсправкой только допускать будут.
Відповісти | З цитатою
111  (22.09.16 18:57): Горите в аду со своим марафоном. Чего вы по паркам или за городом не бегаете? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
trans  (22.09.16 13:13): Если куча спонсоров - почему такой большой взнос за участие? Еще словами Эко прикрываются. На самом деле просто "рубят бабло". Совести нет...
Всё так в нашем городе - обидно.
Відповісти | З цитатою
FM Достоевский  (22.09.16 12:26): А чего не в будний день? Всем же нравится, когда из-за сотни бегунов перекрывают полгорода. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (9)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (5)

•  Дніпровські архітектори допомагають врятувати 500-річний будинок (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті