Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
17:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Нова пізнавальна виставка: що німці робили на Дніпропетровщині?

Нова пізнавальна виставка: що німці робили на Дніпропетровщині?

Монети, зброя, посуд, годинники, фотоапарати, телефони – ці та інші речі віддзеркалюють побут німців на Дніпропетровщині. Про міжетнічні відносини на українських теренах розповідатиме виставка, що відкриється наступного тижня в історичному музеї ім. Д.Яворницького.

Підтримує ініціативу Генеральне консульство Німеччини. Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

Починаючи з кінця ХVІІІ століття, німці розвивали Дніпропетровщину економічно та культурно.

Імпульс розвитку дала ще імператриця Катерина ІІ, німкеня за походженням. У 1787 році вона заклала перший камінь Преображенського собору тодішнього Катеринослава.

З моменту заснування міста, сюди приїздило чимало німецьких фахівців. Серед найвідоміших – лікар Карл Роде, підприємець Бернард Гантке, засновники Катеринославського університету та ботанічного саду брати Рейнгард, архітектор Фердинанд Гаген.

Німеччина підтримує Україну й нині: реалізує освітні програми, інвестує у промисловість та сільське господарство, допомагає переселенцям та воїнам АТО.

У фондах Дніпропетровського історичного музею – близько 600 експонатів німецького походження. Всі вони віддзеркалюють німецько-українські відносини і етнокультурні зв’язки протягом майже двох століть. У добірці – мідні, цинкові, залізні і алюмінієві монети королівств, герцогств і міст Німеччини періоду 1889-1916 років. Рідкісними є гривні, виготовлені на замовлення української держави у 1918-му.

Зберігається також холодна та вогнепальна німецька зброя, мисливські кинджали, рушниці, пістолети, кортики, шаблі.

Багатогранність зв’язків двох етносів відображають порцеляна та посуд, кишенькові, настінні та настільні годинники, фотоапарати й телефони.

Доторкнутися до історії та побачити експонати на власні очі можна на виставці, яка працюватиме з 27 вересня до 27 жовтня за адресою: Дніпропетровський історичний музей, пр. Д.Яворницького, 16, з 10.00 до 16.30, крім понеділка (без перерви). Телефон для довідок: (0562) 46-34-22.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Читайте також:


Знаток  (23.09.16 10:08): А Гитлер здесь причем??? Відповісти | З цитатою
Гражданин  (23.09.16 08:57): А вы разве не знали, что Гитлер уже национальный герой? Відповісти | З цитатою
да да  (22.09.16 23:19): ,,немцы развивали Днепропетрощину экономически и культурно.Импульс развитию дала еще императрица Екатерина II, немка по происхождению"

Кто не в курсе именно Екатерина II и начала процесс закрепачивания населения в Украине, разогнав Запорожскую Сечь, пораздавав запорожские земли своим любовникам и лакеям.Ну и естественно немчуру свою понаселила в Украине.
Как они культурно развивали Украину в годы Второй мировой думаю тоже всем известно.
Да и в Первую мировую - и хлеб вывозили и даже землю (уже тогда такие инциденты случались) - махновщина это как раз и был ответ селян на прогерманский уряд гетьмана Скоропадского.
Немчура это сволочная нация.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті