Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
09:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Dnipro Eco Marathon: перші результати та найцікавіші учасники

|«« «« »» »»|

У Дніпрі триває перший в історії міста марафон – Dnipro Eco Marathon. Змагання мають екологічну спрямованість. Учасники вже пробігли дистанції 5 км., 10 км. та 21 км. Наразі бігуни ще долають повну марафонську дистанцію – 42,195 метрів.

Одним з перших її пробіг Олег Чистопольцев, громадський діяч, учасник проекту «Я знаю – я зможу» з підготовки до марафону бігунів, які не мають відповідного досвіду. Результат Олега – 3 години 22 хвилини.

«У рамках проекту «Я знаю – я зможу», який був присвячений першому марафону в Дніпрі, ми висвітлювали свої тренування в соцмережах, на телебаченні. Ми тренувалися під наглядом професійних бігунів, що допомогло нам сьогодні пробігти свої дистанції. Я дуже втомився, але й дуже щасливий, що здолав відстань», – каже Олег Чистопольцев.

Один із напрямів благодійного проекту з підготовки до марафону – підтримка громадської ініціативи «Батарейки, здавайтеся!», яка передбачає налагодження структури збору та переробки відпрацьованих елементів живлення. Олег Чистопольцев зізнався, що всю дистанцію пробіг з батарейкою, а після фінішу відніс її до спеціального пункту прийому.

«Ми тут присутні як еко-партнери. Ми підтримуємо людей, які брали участь в акції «Я знаю – я зможу», щоб у них було більше мотивації. Вони понад місяць тренувались і ставили особисті рекорди для того, щоб зібрати 200 тисяч гривень на розвиток нашого проекту», – каже учасниця ініціативи «Батарейки, здавайтеся!» Любов Колосовська.

Крім того, на старт Dnipro Eco Marathon вийшла і найстарша учасниця заходу – Владлена Кокіна, якій 12 жовтня виповниться 90 років. Жінка планує подолати дистанцію завдовжки 10 кілометрів.

«Я не маю на меті когось обігнати. Я займаюся не спортивним, а оздоровчим бігом. Для мене важливо лише вкластися в необхідний час, щоб не зняли з дистанції. Я почала займатися легкою атлетикою у 58 років – коли стала менше працювати, вирушила на стадіон», – зізнається Владлена Кокіна.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


людмила  (27.09.16 04:01): дайте информацию об участниках-инвалидах Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті