Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як молодь області втілює у життя власні проекти

Як молодь області втілює у життя власні проекти

Час підбивати підсумки. Наприкінці літа близько сотні хлопців та дівчат області розробили власні проекти. Як втілити їх у життя - розмірковували у безкоштовному триденному таборі «TERRA НОВА - Дніпро». Після спілкування з експертами та великої кількості корисних порад молодь стала до роботи.

Про перші перемоги розповідали сьогодні у департаменті освіти та науки Дніпропетровської ОДА.

Влітку команда студента Криворізького педагогічного університету Іллі Лисоконя розробила проект з підтримки глухих людей. Хлопці та дівчата пропонували записувати на відео цікаві майстер-класи, тренінги та новини з сурдоперекладом.

Нині проект набирає обертів, ділиться Ілля.

«Ми вже провели міський фестиваль для глухих, записали кілька відеоблогів, організували тренінги, на яких вчимо розмовляти мовою жестів, - поділився хлопець. - У планах - створення диспетчерського центру для виклику глухими людьми «швидкої», поліції чи іншої служби. Працівники прийматимуть тривожні «дзвінки» за допомогою скайпу, вайберу чи навіть smsок».

Поділився своїми успіхами і третьокурсник Євген Гаркуша.

«Я хотів створити фільм про Дніпро. Його цікаві міста, пам’ятники, нові назви вулиць. Нині вже самотужки зняв презентаційний ролик на півтори хвилини, але все ще мрію про професійну стрічку. Буду радий, якщо мені у цьому допоможуть», - сказав хлопець.

Це ще не всі проекти, які учасники «TERRA НОВА» вже втілюють у життя, розповіла координатор цього проекту Анна Браткова.

«Учасниками проекту стали близько сотні молодих людей. Ми ставили за мету мотивувати їх на подальшу активність, розробку нових сумісних ідей. І нам це вдалося. Буквально за місяць хлопці та дівчата втілили свої задуми у життя та продовжують їх вдосконалювати».

«TERRA НОВА – Дніпро» у серпні 2016-го організовували Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ та обласна громадська організація «Промінь» у партнерстві з Дніпропетровською ОДА.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті