Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
05:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Верховній Раді України відкрилася виставка, присвячена Кам`янському

У Верховній Раді України відкрилася виставка, присвячена Кам`янському

4 жовтня у Верховній Раді України відкрилася виставка «Відкрийте для себе Кам'янське – місто, в якому є душа».

Ідея проведення виставки, на якій представлено історію, національні та культурні традиції нашого міста, належить народному депутату Олександру Дубініну. Розмістилася експозиція на третьому поверсі кулуарів Верховної Ради.

Під час відкриття виставки Кам'янський міський голова Андрій Білоусов з гордістю розповідав народним депутатам України та журналістам про історичні, економічні, культурні, спортивні, творчі та інші успіхи й досягнення Кам'янського. Він також наголосив на важливості проведення таких заходів і подякував за надану можливість.

На стендах представлена ​​інформація про промисловий потенціал Кам'янського, зокрема – таких підприємств, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат», ПАТ «ДніпроАЗОТ», ПрАТ «Євраз Южкокс». Виставка розповідає про об'єкти благоустрою, створені в нашому місті, – фонтани, сквери, зони відпочинку. Історико-документальна виставка «Кам'янське – повернення пам'яті» (з фондів Музею історії міста) демонструє авторські роботи Заслуженого художника України Гарніка Хачатряна. Це скульптури «Мамай», «Портрет Василя Стуса», «Сім'я. Соборність», «Дорога на Голгофу», «Сліпий». У розділі експозиції «Я обираю спорт» зібрані гарні ілюстрації з фотографіями наших чемпіонів. Багато знімків зроблено під час проведення в місті численних фестивалів спорту під патронатом міського голови.

Представлено ​​на виставці й маловідомий Миколаївський розпис. Якщо про Петриківський розпис знають усі, то про Миколаївський – лише деякі фахівці з історії мистецтв. Перші згадки про цей розпис, характерний для нашої місцевості, з'явилися приблизно триста років тому. Зараз краєзнавці з'ясували, що особлива техніка малювання виникла в селі Миколаївка поблизу сучасного Новомосковська. Майстри прикрашали ним домашні меблі й посуд. А сьогодні в Кам'янському учні дитячої художньої школи імені І.Г.Першудчева взялися за відродження унікального Миколаївського розпису. Є тут і зразки більш сучасних творчих робіт наших юних художників.

Свою палітру творчості представили й позашкільні заклади міста, вихованці яких працюють у найрізноманітніших техніках: декоративний розпис, вишивка, писанки, художня обробка дерева, соломоплетіння, квілінг, ляльки-мотанки. Унікальні роботи, виконані руками юних майстрів, доводять, що джерело творчості справжніх талантів – невичерпне.

«Презентація вийшла дуже різноплановою та змістовною. Вона демонструє неповторний вигляд нашого міста. Нам дійсно є чим пишатися, є що показати на всеукраїнському рівні, і в той же час ми продовжуємо стрімко розвиватися у всіх напрямах, тому кількість виставкових стендів із кожним роком зростатиме», – сказав міський голова Андрій Білоусов.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (8)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті