Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
09:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Хто винен у тому, що частина Кам`янського і досі без тепла

Хто винен у тому, що частина Кам`янського і досі без тепла

Цього року опалювальний сезон стартував вчасно – 19 жовтня, але центральна частина Кам'янського і деякі райони міста все ж залишаються на даний момент без централізованого опалення.

Про причини такої ситуації і про те, хто винен в тому, що тепло прийшло не в усі будинки нашого міста, розповів профільний заступник міського голови Олександр Масленков.

«Ми відзвітували про стовідсоткову готовність до опалювального сезону, і це дійсно так. Технічно ми повністю готові до подачі тепла у всьому місті. Всім споживачам, крім тих, які входять у зону обслуговування ДДТЕЦ (вона не належить місту і є державною власністю), вже включили опалення. Єдиною перешкодою стала категорична відмова НАК «Нафтогаз України» подавати газ на ДДТЕЦ для опалення. «Нафтогаз» висунув дві умови: або погасити всі борги, які накопичилися за останні 10 років (а це величезна сума – 537 мільйонів гривень, і у міста просто немає таких грошей), або ж підписати графік погашення заборгованості на всю суму. Розуміючи, що не маємо права залишити людей без тепла, ми підписали графік погашення боргів. Але цього «Нафтогазу» виявилося замало, і він поставив вимогу затвердити підпис на загальних зборах своїх акціонерів. Фонд держмайна призначив ці збори на 4 листопада, що теж у рамках чинного законодавства, і змінити цю дату ми не можемо. Таким чином, Кам`янське сьогодні є заручником ситуації, а НАК «Нафтогаз України» як монополіст у цій сфері намагається зробити наше місто «крайнім», і, незважаючи на всі зусилля міського голови, багатогодинні переговори та прохання під гарантійні листи підключити ДДТЕЦ до поставок газу, ми отримуємо категоричну відмову», – зазначив заступник міського голови.

Олександр Масленков наголосив, що міський голова Андрій Білоусов на найвищому рівні намагається вирішити цю проблему. І під час селекторної наради з регіонами щодо проходження опалювального сезону 2016-2017 років, яку проводив 21 жовтня Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, Андрій Білоусов порушив питання про неприпустимість встановлених Фондом термінів. Аргументував він це тим, що жителі не можуть так довго залишатися без тепла, і що «Нафтогаз» намагається зірвати початок опалювального сезону.

За підсумками наради Геннадій Зубко доручив директору НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву особисто зустрітися з Андрієм Білоусовим для негайного вирішення цієї проблеми.

«Зустріч призначена на 24 жовтня, і ми дуже сподіваємося, що вона дасть результати, і тепло прийде в усі будинки Кам'янського», – повідомив заступник міського голови.

Варто зазначити, що з подібними проблемами зіткнулося ще кілька міст Дніпропетровської області (Дніпро, Марганець тощо) та інших регіонів України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


natas  (24.10.16 11:56): Не надо судить по себе, у нас даже переплата за прошлый период, но по чьей то милости сидим в холоде. Куда идут деньги, которые платит население, десятилетие накапливать долги - в этом виноваты власти города и, что в августе- сентябре нельзя было решить проблему и не делать население заложниками ситуации. Это мы должны до середины ноября, в лучшем случае, мерзнуть. Виноваты уже будете Вы, мер города и приходите к нам "погреться". Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Наталья  (24.10.16 11:47): Мне кажется нужно проверить сумму выставленного долга!! На душу населения по 3000,00 грн. получается. И почему решение этой проблемы оттянули на ноябрь, не проще ли было договариваться с Нафтогазом хотя бы в августе. Відповісти | З цитатою
житель  (24.10.16 10:14): Если все жители платить будут, то и тепло будет. А то никто уже несколько лет не платит. вот и результат. На, чтобы хоть один житель хаплатил за тепло. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті