Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
07:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Дніпрі відкрили регіональний офіс 1991 Open Data Incubator.

В Дніпрі відкрили регіональний офіс 1991 Open Data Incubator.

14 листопада в Дніпрі відкрили регіональний офіс некомерційного національного інкубатора 1991 Open Data Incubator. Це – перше представництво столичного центру, яке з'явилося в регіонах України.

На відкриття унікального майданчика ідей завітав мер Дніпра Борис Філатов. Очільник міста наголосив – найвдаліші ідеї, які розвивають в інкубаторі, мають реалізовуватися на користь Дніпра.

«Приємно переміститися з буденного світу у світ ідей та людей, які думають про майбутнє. Я дуже радий, що наш інкубатор є другим після столиці. Хочеться, щоб усі ваші напрацювання можна було реалізувати на практиці», – зазначив Борис Філатов.

На рахунку розробників з інкубатора вже є програма контролю якості доріг Navizor, яка нині впроваджується в Дніпрі. Ще один проект – «Поліклініка без черг». Ця програма дозволить записуватися до лікаря дистанційно. Разом з тим, наразі планується робота з чотирма найуспішнішими стартапами, які обрали під час хакатону 12 листопада. Це розробки, завдяки яким Дніпро матиме пожежників-волонтерів, інтерактивний туристичний довідник, бізнес-каталог з відкритими даними, а також платформу для комунікації між ОСББ. «Проекти, які перемогли у конкурсному відборі, – це не просто мрії авторів. Вони вирішують злободенні проблеми міста, регіону та країни в цілому. Одним з проектів ми плануємо поділитися з Міністерством внутрішніх справ, тому що він вирішує проблеми реформи пожежної служби», – зазначила директор Dnepr 1991 Open Data Inсubator Олена Хлівна.

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Артем Хмельников наголосив, що реалізація в Дніпрі таких проектів, як 1991 Open Data Incubator дозволяє місту йти у ногу з часом та давати життя важливим для Дніпра ініціативам. Зазначимо, що проект 1991 Open Data Incubator розрахований на 5 років і реалізується в Дніпрі за фінансової підтримки USAID в рамках програми DOBRE. Про це зазначив директор DOBRE USAID Беррі Рід.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті