Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
18:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Завершується розчищення річки Піщанка в Орлівщині

|«« «« »» »»|

Вода зітхнула з полегшенням. Русло річки Піщанка в Орлівщині розчистили, засипали заболочені ділянки та відновили течію.

Завдяки зусиллям команди Валентина Резніченка у виграші і природа, і мешканці. Екологічний проект ліквідує підтоплення майже півтисячі садиб.

«Дніпропетровська область продовжує активно впроваджувати нові екопроекти. Ми першими в Україні запустили електронну декларацію про відходи, розробили екологічний сайт, ліквідували підтоплення у селищі Карнаухівка, що поблизу Кам'янського. Ще один проект на фініші – відновлення річки Піщанка в селі Орлівщина. Півстолітня проблема була вирішена менше ніж за рік. У 2017-му плануємо реалізувати ще 18 нових екоініціатив», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Екологічній проблемі в Орлівщині – півстоліття. 50 років тому через річку Піщанка проклали залізничну колію. У перекритому руслі зупинився водообмін. Результат – замулення, заростання очеретом, заболочення, звуження русла майже вполовину.

«Близько 3 км річки були відрізані від основного русла, майже 2,5 км замулилися. Рівень води впав, течії практично не було, – розказав директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА Руслан Стрілець. – Проблему намагалися вирішити ще у 2008 році. Але проект так і залишився тільки на папері. Минулоріч ми його скорегували, а в цьому – приступили до реалізації. До кінця року проект плануємо завершити».

Порушення гідрологічного стану річки призводило до підтоплення житлових будинків. Бідкалися півтори тисячі мешканців Орлівщини та сусідніх сіл.

«Скільки себе пам'ятаю, в Орлівщині щороку були паводки та підтоплення. Особливо потерпала одна частина села. Вода в річці піднімалася до 3,5 метра. Люди не вірили, що проблему вирішать. Та зараз ми бачимо не болото і очерет, а повноводну річку. Мешканці Орлівщини вдячні всім, хто доклав зусиль до втілення цього проекту», – зазначив голова сільської ради Орлівщини Віктор Гаценко. 

Аби попередити екологічну катастрофу, русло Піщанки розчистили та розширили. Цього місяця під залізничною колією та автодорогою «Вільне-Гвардійське» прокладуть водопропускні споруди. Це дозволить воді текти без перешкод.

Від екопроекту виграє і природа, і люди. Розчистка Піщанки дозволить запобігти підтопленню та створить комфортні умови для відпочинку жителів.

«Я проживаю в цьому районі давно. Раніше у річці водилося багато риби, а тепер тільки маленький карась. Виходиш з двору – і відразу в очерет потрапляєш. Після розчищення русла – краса: у нас з'явилася ріка. Сподіваємося, що сюди навесні зайде риба, хочемо організувати пляж. Велика подяка керівництву області. Люди задоволені», – каже житель Орлівщини Євген Шульгін.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (07.12.16 14:16): МОЛОДЦЫ.
ЗАПРЕТИТЕ ПЕРЕКРЫВАТЬ РУСЛО РЕКИ ОРЕЛИ ВЫШЕ СЕЛА ЗАЛЕЛИЯ!!!
Одна из самых чистых рек в Европе может исчезнуть - уровень воды падает на несколько метров из-за самовольного перекрытия русла реки частными лицами. ХОРОШО БЫ ИХ ЕЩЕ И НАКАЗАТЬ ЗА УЩЕРБ ПРИЧИНЕННЫЙ ЭКОЛОГИИ ОРЕЛЬСКОГО ЗАПОВЕДНИКА!!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті