Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Дніпрі відбудеться міжнародний фестиваль «Яскрава арена Дніпра – 2016»

В Дніпрі відбудеться міжнародний фестиваль «Яскрава арена Дніпра – 2016»

З 9 по 11 грудня в Дніпропетровському державному цирку в рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця» пройде міжнародний фестиваль дитячого та юнацького естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра – 2016».

Протягом двох днів понад 300 учасників з 15 областей України та гості з Угорщини покажуть понад 700 номерів. Про це під час прес-конференції 7 грудня повідомив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

«У Дніпрі є талановита молодь та відповідні заклади, де навчають циркового мистецтва. Проводячи цей фестиваль, ми робимо певний внесок у розвиток цього виду творчості, тому що циркове мистецтво дуже цінується в Дніпрі. Дніпровська міська рада всіляко підтримує не тільки фестиваль «Яскрава арена Дніпра – 2016», а й Дніпропетровський державний цирк», – зазначив Євген Хорошилов.

Директор фестивалю «Яскрава арена Дніпра – 2016» Ольга Обласова розповіла, що учасники конкурсу демонструватимуть свої таланти та вміння у традиційних циркових жанрах: повітряна та партерна гімнастика, жонглювання, еквілібр, каучук, акробатика, дресура тварин, клоунада, фокуси та ілюзія.

«Завдяки підтримці міського голови Дніпра Бориса Філатова та проведенню фестивалю в рамках програми «Культурна столиця», наші учасники зможуть випробувати свої сили на професійній цирковій арені. Більшість юних артистів вперше отримають можливість виступити на професійному цирковому майданчику перед кількатисячною аудиторією», – зазначила Ольга Обласова.

Народна артистка України, директор, художній керівник Національного цирку України Людмила Шевченко, яка стала почесною гостею фестивалю, зазначила, що дитячі міжнародні фестивалі циркового мистецтва не проводяться більше ніде в світі.

Глядачами конкурсного перегляду стануть школярі та діти соціально незахищених категорій. За підсумками конкурсу міжнародне журі обере найкращі номери для участі у двох повноцінних циркових гала-виставах, які відбудуться на арені Дніпропетровського державного цирку в неділю, 11 грудня 2016 р., о 12:00 та 16:00.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зю  (09.12.16 15:52): Скажите пожалуйста, а степ-танец, это цирковой номер или все же просто жанр танца? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті