Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Президент України призначив державні стипендії двом спортсменам Дніпропетровщини

Президент України призначив державні стипендії двом спортсменам Дніпропетровщини

За високі результати та успішну спортивну кар'єру – двом спортсменам Дніпропетровщини призначені державні стипендії. Відповідний Указ підписав Президент України Петро Порошенко.

Про це повідомили в управлінні молоді і спорту Дніпропетровської ОДА.

«Спортсмени Дніпропетровщини знані не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Нам є ким пишатися. Цьогоріч спортсмени регіону – справжні тріумфатори Паралімпійських ігор. З Ріо привезли 30 медалей: 22 – особистих та 8 – командних. Це найкращий результат області за роки незалежності України. Наші спортсмени вже отримали премії від держави. Тепер Президент призначив стипендії тим, хто завершив спортивну кар'єру та має значні досягнення», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Серед стипендіатів – спортсмени Дніпропетровщини Олег Ликов та Олена Пухаєва.

Олег Ликов – заслужений майстер спорту України, бронзовий призер XXVIII літніх Олімпійських ігор з академічного веслування в Афінах. Спортивну кар'єру розпочав у 1989 році, завершив – у 2015-му.

«Позаду – п'ять Олімпійських ігор, 23 Чемпіонати світу, – розказує Олег Ликов. – Вдалося стати дворазовим чемпіоном світу, неодноразово перемагав на чемпіонатах Європи, понад 20 разів ставав чемпіоном України. Якщо зважити всі нагороди, то вийде понад 15 кілограмів. Мріяв потрапити на XXXI Олімпійські ігри в Ріо. Однак не склалося. Закінчив спортивну кар'єру у 42 роки. Тепер я – тренер, треную дітей».

Олена Пухаєва – майстер спорту України міжнародного класу з веслування. Бронзову медаль вона виборола на лондонській XIV Паралімпіаді у складі четвірки збірної України.

«У Лондоні наша команда перетнула фініш третьою, залишивши позаду китайців. Емоції були неперевершеними. Це було найбільше досягнення в моєму спортивному житті. Мені на той час йшов 52-й рік. Я довела, що реалізуватися можна в будь-якому віці. Цього бажаю всім», – побажала спортсменка.

Державні стипендії Президент призначив десятьом спортсменам України. За високі спортивні досягнення під час Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор. Стипендія призначається довічно тим, хто вже завершив спортивну кар'єру. Її розмір – від 4,6 тисячі гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті