Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині перевищено епідеміологічний поріг з грипу: як не захворіти

На Дніпропетровщині перевищено епідеміологічний поріг з грипу: як не захворіти

На Дніпропетровщині перевищено епідеміологічний поріг з грипу та ГРВІ. Хворобу виявили у більш ніж 32 тисяч мешканців. Двоє померли від ускладнень, які спричинив грип.

Як вберегтися від недугу та що робити при появі перших симптомів, розповіла заступник директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Олена Лугова.

«В 11 областях України перевищено епідеміологічний поріг, серед них і Дніпропетровщина. На ГРВІ та грип захворіли більше 32 тисяч людей. Це на 35% більше, ніж попереднього тижня. 200 людей госпіталізовані»,  - розповіла Олена Лугова.

Найбільше мешканців захворіло в Дніпрі, Кам'янському, Новомосковську, Тернівці, Новомосковському та Павлоградському районах. 63% – діти. На карантині 133 школи та більш ніж 1 тисяча класів. В особливому режимі працюють й лікарні регіону. У медзакладах виділили спеціальні кабінети для прийому хворих з температурою, додатково розгорнули 600 ліжок для госпіталізації, обмежили відвідування хворих в стаціонарах.

«На сьогодні двоє мешканців нашої області померли від ускладнень грипу. Це 60-річний дніпровець. Він звернувся до лікарів лише на 4-й день хвороби та відмовився від госпіталізації. Смерть спричинила вірусна пневмонія. Друга жертва грипу – 7-річна дівчинка з Кривого Рогу. Хвороба у дитини розвивалася миттєво, малеча «згоріла» практично за добу. Обидва випадки зараз детально аналізує спеціальна комісія з провідних лікарів», - повідомила Олена Лугова.

Медики закликають мешканців області: відчули навіть незначне нездужання та підвищення температури – мерщій звертайтеся до лікаря. Самолікування може призвести до тяжких ускладнень.

Для профілактики грипу ще не пізно зробити щеплення. Також слід уникати багатолюдних місць, контакту з хворими, прибирати приміщення з дезінфекційними речовинами, регулярно провітрювати його, тепло вдягатися, мити руки та обличчя кожні 2-3 години, повноцінно харчуватись.

Минулоріч на Дніпропетровщині на застуду та грип захворіли понад 200 тисяч людей. 

Gorod.dp.ua на Facebook.


Лариса  (28.12.16 15:01): С экрана телевизора нам рассказывают, что вакцины есть, а по факту их купить невозможно, их нет в наличии, их нет под заказ. А національна гаряча лінія МОЗ «АНТИГРИП» - +38044 425 08 83 отвечает, что их на Украину всего в этом сезоне поступило около 200 тысяч доз, то есть примерно по 1 дозе на 250 человек. И госслужба не занимается закупкой и распространением, только частные фирмы. А для них в прошлом сезоне противогриппозная вакцина нанесла убыток - её не раскупили. Кто же захочет рисковать снова. Вот и спрашивать не с кого... Відповісти | З цитатою
Хмара  (16.12.16 03:36): Если заболел гриппом, постарайся проявить любов к своему начальству, и поцилуйвать его в губы. Відповісти | З цитатою
ххх  (15.12.16 15:33): Только в 7-й больнице за неделю умерло 7 человек от пневмонии (осложнения). О каких двух идет речь? Відповісти | З цитатою
артем  (15.12.16 14:10): где ты Луговая была вакциной от гриппа в октябре!!!да ее и сейчас нет в аптеках!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті