Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Незвичний флешмоб: бійці АТО та волонтери Дніпропетровщини у Щедрий вечір заспівали на вокзалі щедрівки

|«« «« »» »»|

Національні віночки, щедрівки, танці та святкові смаколики. Волонтери та бійці АТО провели на вокзалі Дніпра незвичний флешмоб. Так привітали всіх гостей міста зі Щедрим вечором.

«Все почалося з Різдвяного балу для бійців АТО та волонтерів, який організувала команда Валентина Резніченка. Близько 200 учасників проекту із задоволенням вчили віденський вальс, полонез, кружляли у танці. Після балу вирішили не зупинятися. Назвали себе «танцювальна сотня» та проводять різноманітні новорічні акції. У Щедрий вечір вирішили заспівати щедрівки всім гостям міста та бійцям АТО», - розповіла координатор центру допомоги бійцям АТО та їхнім рідним при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

На залізничному вокзалі Дніпра зібралось кілька десятків волонтерів та бійців АТО з дітьми.

Всі в гарному настрої. Жінки та дівчата в українському вбранні. Співали «Щедрик», «Добрий вечір тобі» та Гімн України.

«Хочеться нарешті відійти від радянських новорічних традицій: демонстрація, застілля перед телевізором. Потрібно відзначати свята з душею. Ми маємо відроджувати українські традиції та передавати їх нашим дітям, - розповідає волонтер Тетяна Запаря. – Для відродження традицій вирішили «танцювальною сотнею» провести своєрідний флешмоб до Щедрого вечора. У планах передати естафету до Луганської та Донецької областей. Наразі шукаю там активістів».

Кілька сотень патріотичних смаколиків для бійців АТО, гостей міста та учасників акції підготувала волонтерка Олена Габайдуліна. Дівчина переконана, такі акції необхідні. Вони підтримують українські традиції. «Символічно й те, що акція проходить на вокзалі в кімнаті відпочинку для бійців АТО. Військові, що приїхали до Дніпра, одразу відчувають, що тут на них чекають, тут їм раді», - розповідає Олена Габайдуліна.

Флешмоб пройшов у кімнаті відпочинку для бійців АТО на залізничному вокзалі Дніпра.

Софія Гурінова прийшла на флешмоб разом з мамою волонтеркою, татом та сестрами. Дівчина співала щедрівки та розповідала вірші.

«Хочу привітати бійців АТО зі Щедрим вечором. Побажати їм здоров’я та повернення додому неушкодженими», - зазначила дівчина.

Акомпанував музикант Михайло Тонконогий.

«Мої друзі запросили зіграти щедрівки. Не зміг відмовитися, тому я тут. Такі арт заходи дуже важливі. Маємо розвивати українську культуру та робити все для того, щоб українські пісні лунали якнайчастіше», - ділиться емоціями Михайло Тонконогий.

Разом з учасниками акції заспівали щедрівки бійці АТО та звичайні гості Дніпра.

Олена Лагода разом з подругою їде відпочивати до Одеси. Доки очікувала на потяг стала глядачкою флешмобу. «Мені дуже сподобалося. Переконана, такі заходи потрібні. Вони впливають на духовний розвиток людей», - зазначила дівчина.

Денис Зяблов теж став випадковим глядачем флешмобу. За фахом хлопець музикант і хоч у виконанні знайшов кілька огріхів, та патріотична ідея йому дуже сподобалася. «Народні пісні – це культура нашої країни. Її потрібно розвивати. І таких заходів має бути побільше», - ділиться хлопець.

Святковий флешмоб тривав з півгодини. Після цього бажаючі продовжили підходити до фортепіано та співати українські пісні.

На цьому #танцювальнасотня не зупиняється. Вже на Водохрещу планують разом пірнати у воду.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Олесь  (16.01.17 10:53): На такие мероприятия заинтересованные партсилы выделяют порядка 10 $ на человека, вот сколько оседает в кармане у руководителя неизвестно, учитывая "страсть в голосе" поющих - им выделилось немного денег. Только вот вопрос - они повыли допустим за 100 грн на человека, а в том числе им потом "заинтересованные лица", к примеру, повысили коммуналку на 300 грн. Вот где прибыль! Кстати я сам за Украину и не нужно говорить, что это заказной комментарий, уже просто тошно от этих спываний на фоне обнищания населения Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Виктория  (14.01.17 15:13): как это? бойцы,которые рисковали своей жизнью на войне и волонтеры которые им возили продовольствие-поют на вокзале?! почему так? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Оля  (14.01.17 09:34): Cпасибо, родные. Было очень приятно. Вы молодцы. И дальше несите в этот мир добро, веру и возрождайте украинские национальные традиции. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті