Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська ОДА – приклад впровадження Prozorro для інших областей, - Громадський контроль

Дніпропетровська ОДА – приклад впровадження Prozorro для інших областей, - Громадський контроль

Громадська організація «Громадський контроль» проаналізувала якість роботи областей та державних адміністрацій у системі електронних закупівель Prozorro за 2016 рік.

За результатами їх досліджень ДніпроОДА - краща в Україні серед інших обласних адміністрацій за кількістю проведених закупівель. Вона провела в тисячі більше торгів, ніж інші держустанови, повідомляє заступник очільника ГО «Громадський контроль» Денис Селін.

«Громадський контроль» проаналізував роботу областей України та обласних адміністрацій в системі Prozorro. ДніпроОДА помітно виділяється на фоні інших. За 2016 рік в цьому регіоні проведено найбільше онлайн торгів. Наприклад, якщо в Дніпропетровській ОДА за рік пройшло майже 17 тисяч закупівель за конкурентною процедурою, то в Чернівецькій - всього 124. ДніпроОДА провела більше закупівель, ніж 18 адміністрацій інших регіонів разом. Це приклад ефективної роботи», - зазначив заступник голови правління ГО «Громадський контроль» Денис Селін.

Поруч із Дніпропетровською ОДА у п’ятірці лідерів Вінницька, Чернігівська, Запорізька і Донецька. Ці чотири адміністрації разом 2016-го року провели 15 тисяч закупівель у системі Prozorro. Однак це все одно менше, ніж провела ДніпроОДА.

Аутсайдери серед облдержадміністрацій – Херсонська, Івано-Франківська, Закарпатська і Чернівецька. Кількість закупівель кожної з цих ОДА не перевищує позначку 200.

Лідерські позиції ДніпроОДА займає і в категорії співвідношення конкурентних торгів до неконкурентних. У перших можуть брати участь всі бажаючі, в більшості випадків на торги приходять 2-3 компанії. Вони конкурують між собою. Натомість неконкурентні – проходять поза Prozorro, в системі реєструють лише результати торгів – укладені договори. Дніпропетровська облдержадміністрація віддає перевагу конкурентним торгам. Понад 93% торгів 2016 року пройшло саме за такою системою.

Натомість, наприклад, у Чернівецькій ОДА конкурентних торгів пройшло всього 12,05%, зазначають у «Громадському контролі».

З результатами аналізу громадської організації по конкурентним та неконкурентним торгам можна ознайомитися за посиланням.

«1,5 року тому ДніпроОДА перейшла на систему прозорих закупівель. Цей крок був зроблений ще до прийняття відповідних законів. Prozorro дозволила зробити закупівлі зручними, швидкими та економними. При цьому зростала і довіра підприємців. За прикладом ОДА на зручний сервіс почали переходити й інші міста регіону. Результат - Дніпропетровщина у 2016 році за допомогою онлайн торгів заощадила понад 480 мільйонів гривень бюджетних коштів», - зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Запровадити Prozorro, працювати чесно і відкрито можливо у будь-якому регіоні та будь-якій держустанові. Прикладом для того є ДніпроОДА, додають у «Громконтролі».

Повний аналіз роботи областей та ОДА у системі Prozorro за 2016 рік, який провела ГО "Громадський контроль" доступний за посиланням. Інфографіка.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті