Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
23:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Для мешканців мікрорайону Таромське заспівав сучасний кобзар

|«« «« »» »»|

Днями до мешканців мікрорайону Таромське завітав сучасний кобзар Ярослав Крисько з Київського кобзарського цеху. Він розповів таромчанам про давні традиції кобзарства та заспівав кілька творів, граючи на кобзі.

«Це була ініціатива нашого управління, – зазначив начальник управління майном мікрорайону Таромьске Олексій Бондаренко. – Перед концертом кобзар також завітав до наших шкіл. Розказав дітям про бандуру, кобзу, традиції. Дітям було цікаво».

Кобзар каже, що наразі в Україні залишилося близько сотні його колег. У Київському цеху кобзарі вивчають спосіб життя своїх давніх попередників, співають ті твори, які виконували вони.

«Кобзарство не поширене, тому що таку музику не звикли зараз слухати. Є така думка, що музика має бути розважальною, легкою, а кобзарська музика – для роздумів, вона порушує багато тем, які близькі кожній людині, тому вона змушує переживати. Ми не намагаємося потрапити на сцену. Взагалі кожен братчик нашого цеху зобов'язаний грати на вулиці. Але часом, щоб дійти до ширшої публіки, збираємо зали», – зазначив Ярослав Крисько.

На захід у Таромському прийшли близько сотні глядачів. Від почутого були у захваті.

«Дуже щемно, стискається серце, в мене вже й сльози навертаються. Чудовий вечір, я навіть не очікувала такого подарунка. Я люблю українську культуру, вона для мене цінна, а кобза, мені здається, це – душа української музики, культури», – сказала мешканка мікрорайону Людмила.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Т.Г.Шэвцюра  (07.02.17 07:46): Село и люди.. я пас ягнята.. бееее.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті