Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
20:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Представники єврейської громади Дніпропетровщини увіковічили пам'ять загиблих учасників АТО у деревах

|«« «« »» »»|

Дерево, як символ безсмертя душі. У Дніпрі відзначили традиційне єврейське свято – Ту бі-Шват, або Новий рік дерев.

Представники єврейської громади, бійці та просто небайдужі мешканці міста висадили сім саджанців вишні у залі Пам'яті Музею громадянського подвигу мешканців Дніпропетровщини. Дійство присвятили загиблим воїнам.

Ту бі-Шват, або Новий рік дерев – єврейське свято. За традицією, у цей день висаджують саджанці – символ життя. Цьогоріч символічну висадку дерев провели у залі Пам'яті Музею громадянського подвигу мешканців Дніпропетровщини.

«До нас звернулася єврейська громадська організація «Яхад». Попросили провести символічну висадку дерев у Музеї АТО. Присвятили це дійство загиблим бійцям», – сказала координатор Центру допомоги учасникам АТО та членам їхніх родин при Дніпропетровській ОДА Наталія Шуліка.

Сім саджанців вишні посадили у землю представники єврейської громади, демобілізовані, курсанти, просто небайдужі мешканці міста. Навесні ці дерева висадять вже біля Музею АТО.

«У дерева, як і у людини, є душа. Саджанці вишні символізують душі воїнів. Вони безсмертні, – каже заступник голови єврейської громадської організації «Яхат»   Сергій Костянюк. – Люди зможуть приходити до дерев, насолоджуватись цвітінням та смаком ягід, згадувати про загиблих хлопців».

Своє дерево висадив і демобілізований учасник АТО Володимир Гриняк.

«За своє життя я посадив не одне дерево, але це – особливе, – каже чоловік. – Воно буде рости і символізувати ті події, які відбуваються у нашій країні».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті