Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
18:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ має докази того, що заклики виходити на «Майдан-3» інспіровані російськими спецслужбами

СБУ має докази того, що заклики виходити на «Майдан-3» інспіровані російськими спецслужбами

Служба безпеки України має докази того, що заклики виходити на «Майдан-3» інспіровані російськими спецслужбами.

Про це на брифінгу повідомив начальник Апарату Голови СБ України Олександр Ткачук. Яскравим прикладом цього є деструктивний інформаційний вплив громадянина РФ Сергія Жука, який є членом терористичного угрупування «ДНР».

«Жук причетний до створення та адміністрування спільнот у соціальних мережах «Патріоти України», «Українська революція», «Всі на майдан», «Продовження Революції Гідності», «Майдан-3», «Ми Патріоти України», - наголосив О.Ткачук, додавши, що загальна аудиторія цих акаунтів перевищує півмільйона користувачів. «Цей агент російських спецслужб під профілями вигаданих осіб «Микола Гайдук» та «Степан Мазура», як і торік, активізувався напередодні чергових роковин трагічних подій на Майдані Незалежності. Він знову закликає українських громадян до масових протестів та заворушень», ‒ сказав Ткачук.

І це не єдиний приклад масштабної інформаційної агресії Російської Федерації проти України через Інтернет. Ресурси, які в цивілізованому світі використовуються для спілкування та отримання новин, РФ використовує для: - інформаційно-психологічного впливу на користувачів; - поширення неправдивої і перекрученої інформації; - ініціювання масових протестів; - пропаганди сепаратистських угруповань та координації їх діяльності.

«Служба безпеки України неодноразово фіксувала і повідомляла про факти причетності громадян Російської Федерації до проведення деструктивної діяльності через соціально-орієнтовані ресурси мережі Інтернет», ‒ наголосив Ткачук.

За його словами, прикриваючись патріотами України, спецслужби РФ активно поширюють інформацію, яка дискредитує владу, ускладнює суспільно-політичну обстановку, ініціює масові заворушення. Також він зауважив, що в Україні відсутній механізм блокування доступу користувачів до Інтернет контенту.

«Тому СБУ приділяє значну увагу профілактиці і роз'ясненню загроз використання неперевірених джерел інформації», ‒ сказав начальник Апарату Голови СБУ.

СБ України очікує від патріотів сигнали про акаунти в соцмережах, які провокують протиправні дії, пропагують сепаратизм, тероризм, канали їх фінансування, а також поширюють інструкції до виготовлення саморобних вибухових речовин, зброї, наркотиків тощо. Крім того, Олександр Ткачук зазначив, що гібридна війна Росії проти нашої держави поступово, але впевнено, переноситься в інформаційну площину. Бойові дії з боку агресора супроводжуються інформаційною пропагандою та кібер-атаками.

«Оперативні дані свідчать про те, що для атак в інформаційному просторі російські спецслужби використовують приватні ІТ-організації та злочинні угруповання», ‒ наголосив він, додавши, що виявлені сліди російських хакерських атак по всьому світі завдали суттєвий удар по іміджу Росії. Найбільша активність російських спецслужб в інформаційній сфері відчувається саме в Україні. «Про це свідчать не тільки наші оперативні дані, це засвідчують також і наші колеги з партнерських спецслужб», ‒ сказав Ткачук. Лише за грудень 2016 року були атаковані: Державне казначейство і Міністерство фінансів, «Укрзалізниця» і електропідстанція «Північна». Шкідливе програмне забезпечення було нейтралізоване на державних підприємствах «Адміністрація морських портів України» та Одеській філії «Дельта Лоцман».

Методи та спосіб проведення кібер-атак схожі на атаки у 2015 році на комп ʼ ютерні мереж і обленерго, аеропорту «Бориспіль» та медіацентри вітчизняних телеканалів групи « StarLight Media ». Проте, цього разу замість шкідливого програмного забезпечення Black Energy застосовувалось нове шкідливе програмне забезпечення TeleBots. «Порівняльний аналіз зразків здобутих програм дозволяє стверджувати про єдине джерело походження TeleBots і Black Energy», ‒ наголосив О.Ткачук.



Gorod.dp.ua на Facebook.


123456789  (24.02.17 15:17): уже даже и не смешно читать такое, неужели нас всех считают идиотами? грустно Відповісти | З цитатою
нацистам=сіоністам  (24.02.17 08:40): ждва пропукінська постійно намагається впарити що УКРАЇНЦІ бояться МАЙДАНА...!!!
І вже діти з тієї дурні не сміються!!вже НАЙТУПІШІ РОЗУМІЮТЬ що фейкові виступи найнятих совків та пропукінських-тітушек(ґапоти крімінальної) та ждокамуняк пристаркуватих це ЦИРК проплачений фєдєрастичною імперією зла.
краще б вони свою рідну мову-ідіш- вчили... а то ляпають язиком як худоба...
Відповісти | З цитатою
ґебельсу пукіна З савушкіна 55  (24.02.17 08:37): ждва пропукінська постійно намагається впарити що УКРАЇНЦІ бояться МАЙДАНА...!!!
Ы вже дыти з тыэъ дурны не смыються!! НАЙТУПЫШЫ РОЗУМЫЮТЬ що фейковы виступи найнятих совкыв та пропукінських-тітушек(ґапоти крімінальної) та ждокамуняк пристаркуватих це ЦИРК проплачений фєдєрастичною імперією зла.
краще б вони свою рідну мову-ідіш- вчили... а то ляпають язиком як худоба...
Відповісти | З цитатою
евгений  (23.02.17 15:18): не понятно чего боятся майдана? это же конституционное право каждого гражданина Відповісти | З цитатою
нацистам=сіоністам  (23.02.17 15:17): так це і Є ЇХ РОБОТА - вас мерзоту пропукінську ДУШИТИ!!
Закон ДАРВІНА ПРАЦЮЄ=погань совкова та ждокамуняцька виздихає скоріше ніж ЛЮДИ.
і це ТІШИТЬ
Відповісти | З цитатою
Скептик  (23.02.17 13:07): Как же достали эти сказочники! Лучше бы работой занимались бы! Відповісти | З цитатою
будет рушиться само по себе  (23.02.17 10:08): Эта страна обречена на медленное вымирание . Потому что Власть должна состоять не из Воров иХапуг а из Порядочных и Дальновидящих не Хапуг ...но где же их взять... Відповісти | З цитатою
Кю!  (23.02.17 09:46): Майдан 1, 2, 3,..., -надцать... Их, майданов, будет еще и еще!
Вся беда в том, что в Украине НЕТ ни одного не то чтобы честного, а элементарно не ПАТОЛОГИЧЕСКИ ЖАДНОГО политического "деятеля".
Ситуацию живо описал А.П. Чехов в своем рассказе "RARA AVIS" (Редкая птица).
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
2  (21.02.17 15:18): ЗАБОЛБАЛИ уже все своей ПАРАНОЕЙ Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
сильвестру  (21.02.17 08:18): Хороший экскурс. Вот только ключевое слово - война. Война специально придумана для этих целей ;)
Она может (и будет - так петя со товарищи решил, ибо занятие чрезвычайно увлекательное и прибыльное) длиться еще много-много лет. Ты предлагаешь тихо в субстанции цвета шоколада сидеть и многократно петю переизбирать? После выплат коммуналки 100% и ритуальных услуг просто некому будет
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2 3 4
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті