Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Перший в Україні форум креативних індустрій приймає Дніпропетровщина

|«« «« »» »»|

Нову економіку будують ті, хто використовує знання, уяву та творчу енергію. У цьому впевнені учасники першого в Україні форуму «Креативні індустрії для розвитку територій», який приймає Дніпро.

Поділитися цікавими ідеями та знайти нових партнерів приїхали 200 творчих особистостей з різних куточків України. Форум творчості, підприємництва та інновацій підтримує ДніпроОДА.

Михайло Войтович із Луцька знає, як розвивати громаду за допомогою гри. Незвичну ідею привіз на форум «Креативні індустрії для розвитку територій».

«Я з товаришем розробив першу в Україні настільну гру «Світ громад». Її завдання – навчити людей в ігровій формі розвивати територію. Гравці сідають колом і тягнуть із скриньки сценарії. Наприклад, будуємо громаду щасливих людей чи громаду інноваторів. У сценарії – стартові умови і умови перемоги. Задля досягнення мети – десять раундів. Правило – працювати спільно. Якщо хтось тягне ковдру на себе, команда, скоріш за все, програє. За жанром – це кооперативна стратегія. Гра вчить бути фінансово грамотними, розбиратися в податках, вміти планувати та писати проекти», – розказав учасник форуму Михайло Войтович.

Перший в Україні форум креативних індустрій приймає Дніпропетровщина. Учасники – 200 талановитих особистостей з різних регіонів. Серед них – підприємці, розробники, менеджери, лідери громад, експерти з розвитку територій, інвестори.

«Команда Валентина Резніченка активно просуває проекти з підтримки малого та середнього бізнесу. У творчому підприємництві – великий потенціал. Креативна індустрія – це ідеї, які є інтелектуальною власністю та приносять прибуток. Напрямків чимало – поробки, упаковка, оригінальні меблі, мистецтво. Вітаються будь-які креативні ідеї, ця ніша сьогодні вільна», – зазначив радник голови ДніпроОДА Віталій Литвин.

Протягом двох днів учасники форуму ділитимуться успішними практиками, розкажуть, як під творчі проекти залучати інвестиції.

«Стратеги, які займаються розвитком економіки, якось сказали: «Дим з труб великих заводів має замінити пара з чашки кави, і на цьому треба заробляти». Так народилася креативна індустрія. У Західній Європі – 15 років тому, зараз активно просувається і в Україні. В основі креативних індустрій – креативна ідея. На цьому можна побудувати гарний бізнес. Наприклад, це чудова можливість для переселенців», – підкреслив голова громадської організації «Центр культурного менеджменту» зі Львова Ігор Савчак.

У програмі форуму – презентація проектів, майстер-класи та спілкування.

«Дніпропетровщина – великий індустріальний регіон. Тут є чимало промислових приміщень, які не використовуються. Натомість вони можуть стати місцем зустрічі художників, фотографів, музикантів, де б вони могли обговорювати проекти, втілювати їх в життя, налагоджувати контакти і разом створювати щось нове», – вважає громадський активіст з Кривого Рогу Аліса Гнадюк.

Перший форум креативних індустрій – частина проекту «Містки громадської активності», який фінансує ЄС. Протягом 2017-2018 років у Дніпрі пройде ще чотири таких форуми. Партнер проекту – ГО «Помагаєм».

Креативні індустрії – підприємництво у сферах, пов'язаних із творчістю. Тут поєднується знання, майстерність та креативність. Серед напрямків креативної індустрії – фільми, радіо, нові медіа, музика, розважальні та інтерактивні програми, комп'ютерні ігри, туризм, спорт, книги, музеї, бібліотеки, театр, архітектура, мода, дизайн тощо.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті