Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Заступник мера Дніпра назвав ключові напрями співпраці міськради з Медакадемією міста

Заступник мера Дніпра назвав ключові напрями співпраці міськради з Медакадемією міста

23 лютого заступник міського голови Дніпра Андрій Бабський взяв участь у засіданні вченої ради Дніпропетровської медичної академії. Разом із науковою спільнотою вишу, який нині перебуває в очікуванні виборів нового ректора, посадовець обговорив ключові перспективи співпраці міста та академії.

Заступник керівника Дніпра повідомив, що мерія готова виділити грант у сумі 500 тис. грн. Гроші витратять на заохочення найкращих студентів Медакадемії, яких обере консиліум вишу.

«Є багато перспектив для співпраці. Сьогодні Борис Альбертович (мер Дніпра Борис Філатов. – Ред.) доручив мені оголосити, що міська рада нині хоче поглибити співпрацю з Медичною академією. Упевнений, нам вдасться досягти успіху», – зазначив Андрій Бабський.

Також, за словами посадовця, місто готове сприяти працевлаштуванню випускників академії. Так, молодим фахівцям можуть запропонувати близько 400 вакансій у медзакладах первинної ланки. Середня заробітна платня тут сягає 10 тис. грн і має тенденції до зростання.

Особлива пропозиція є й для студентів-іноземців. Після закінчення академії вони зможуть приєднатися до першої в Україні англомовної команди медиків, яка працюватиме в одній з нових амбулаторій Дніпра.

Разом з тим, заступник очільника міста зауважив, що співпраця з новим ректором академії буде корисною не тільки для вишу, а й для медицини міста загалом. Нині в міськраді є троє депутатів з медичним профілем діяльності. Йдеться про Євгенію Дитятковську, Тетяну Каптєлову та Наталю Демидову. Вони активно працюють над якісними змінами в медичній галузі, сприяють вирішенню проблеми забезпечення медиків житлом і беруть участь у проектах мерії для людей похилого віку.

«Дякую, що керівництво мерії знайшло можливість відвідати засідання вченої ради. Медична академія – важливий для міста навчальний заклад. Тут навчається багато студентів – з Дніпра, з України та інших країн. У нас справді багато питань і перспектив розвитку спільної роботи. Дякую, що ці процеси нарешті активізувалися», – зазначила перший проректор Медакадемії Тетяна Перцева.

Зазначимо, що Тетяна Перцева має понад 40-річний досвід медичної та науково-педагогічної діяльності. На початку кар'єри вона працювала у віддалених районах Дніпра, тож знає всі проблеми галузі. Більшу частину професійного життя пані Перцева присвятила роботі саме в Дніпропетровській медичній академії. На посаді першого проректора вона успішно розвиває міжнародні напрями співпраці вишу, зокрема, зі Сполученими Штатами Америки. Завдяки її наполегливій роботі студенти академії мають змогу працювати з новим навчальним приладдям. На рахунку професора Перцевої понад півтисячі наукових робіт, зокрема, монографій та підручників.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті