Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
09:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ДніпроОДА допомогла молоді реалізувати з десяток цікавих проектів

ДніпроОДА допомогла молоді реалізувати з десяток цікавих проектів

Мобільний додаток, патріотичний квест та наукові розробки. У 2016-му ДніпроОДА допомогла реалізувати молоді Дніпропетровщини з десяток цікавих проектів.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Підтримка молоді – пріоритет розвитку держави. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині безліч молодих людей, які мають цікаві ідеї. Їх креативні задуми допомагаємо втілити в життя. У 2016-му реалізували з десяток проектів, запропонованих молоддю: від мобільних додатків до патріотичних квестів. Чекаємо на цікаві задуми й цьогоріч», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У 2016-му ДніпроОДА та молоді айтішники створили перший мобільний додаток туристичних маршрутів Дніпропетровщини. У додатку «Тур Дніпро» можна обрати екскурсійний маршрут по місту Дніпро, знайти опис цікавих місць, їх фото та розташування на карті, підібрати найзручніший спосіб переміщення обраним шляхом.

Ще один молодіжний проект, який втілюється спільно з ДніпроОДА, – «КОМПАС.DP». Більше сотні хлопців і дівчат зі всієї області зняли короткі відео про улюблені місця відпочинку. Їх планують розмістити на спеціально створеному сайті. Так молодь Дніпропетровщини дізнаватиметься, чим живуть та де відпочивають їхні однолітки в інших районах.

Щоб обговорити з молоддю їх задуми, у 2016-му юних талантів запросили до ДніпроОДА на чаювання. За невимушеною розмовою народжувалися креативні ідеї. Найцікавіші з них втілили в життя. Зокрема, допомогли школярам організувати патріотичний квест. На межі областей зустрілися діти з Дніпропетровщини та Донеччини. Разом брали участь у цікавих конкурсах та флешмобі.

Ініціативу молодих обдарованих науковців підтримали на конкурсі «Молоді вчені – Дніпропетровщині». Кожен з 20 переможців отримав грант від обласної влади на реалізацію своїх проектів – від 30 тисяч до 40 тисяч гривень. У 2016-му Клуб молодого лідера об’єднав 350 десятикласників. Вони дізнавалися історії перемог, слухали корисні поради та майстер-класи від провідних IT-фахівців Дніпропетровщини.

У 2016-му на Дніпропетровщині вперше провели обласний патріотичний літературний конкурс. Разом з досвідченими письменниками до нього приєдналися автори-початківці. Твори переможців та лауреатів увійшли до альманаху «Степова Еллада». Вони отримали дипломи та грошові винагороди, які зможуть витратити на друк свої книжок.

Ще один молодіжний проект – «Зустріч поколінь». Його учасники довели, що пенсіонери та молодь – не люди із різних світів а ті, хто може знайти спільні інтереси. Разом вони танцювали хіп-хоп та вальс, слухали популярні нині хіти та перевірену часом музику, влаштували фотосесію та кінопоказ.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті