Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Аби діти посміхнулися: у будинку-інтернаті №2 показали кінологічне шоу

|«« «« »» »»|

Вони – собаки рятувально-пошукового загону. Та сьогодні прості актори на сцені: танцюють під музику, стрибають через кільце та виконують команди дресирувальника. Все, аби здивувати вихованців будинку-інтернату №2. Були щирі посмішки та радість в очах. Як діти спілкувалися із тваринами - далі.

Скіф, Карбон та Боня – три лабрадори старанно виконують трюки. Микита спостерігає із залу і згадує свою собаку - звичайного дворового пса, з яким хлопець познайомився у будинку-інтернаті.

«Я б дуже хотів сам навчитися так дресирувати собак. Видно, що це дуже складно. Шоу вразило. Мені подобаються великі собаки, такі як лабрадори», - розповів хлопець.

Кінологічна група «Антарес» вже декілька років займається із дітьми. Каністерапія – нова методика у реабілітації дітей з обмеженими можливостями. Завдяки живому спілкуванню із тваринами у малечі покращується настрій, розвиваються рухові функції та особисті якості.

«Усі собаки пройшли ретельний відбір та тренування. За такою системою ми працюємо з 2009 року. Дійсно, зміни видно одразу: діти розкриваються, у них змінюється настрій та самопочуття», - сказала кінолог Лариса Борисенко.

«У нас в інтернаті є реабілітаційний центр. Ми займаємось із дітьми. Проте, таку терапію не проводимо. Дитяча радість та посмішки – гарне починання. Дякуємо за організацію кінологічному клубу та ДніпроОДА», - додала директор будинку-інтернату №2 Вікторія Бабанська.

Започаткувала такий проект команда Валентина Резніченка. У 2016-му кінологічні шоу побачили діти із дитячих пансіонатів та медзакладів Дніпропетровщини. Цьогоріч це вже друга зустріч.

«Команда Валентина Резніченка заздалегідь планує такі зустрічі разом із волонтерами. Ми раді приносити радість дітям, які позбавлені батьківської уваги. Розширюємо географію. Плануємо і надалі влаштовувати кінологічні шоу», - сказала радник голови ДніпроОДА Ольга Горб.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті