Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов: Конгломерат всіх рівнів влади - в цьому успіх Дніпропетровщини

Гліб Пригунов: Конгломерат всіх рівнів влади - в цьому успіх Дніпропетровщини

Голова Дніпропетровської обласної ради взяв участь у роботі Ради регіонального розвитку. Захід, що відбувся під головуванням Президента Петра Порошенка, був присвячений таким основним темам: децентралізації, соціальній, економічній та медичній реформам.

«Збільшені повноваження для регіонів не розділяють країну, а навпаки, отримуючи більше можливостей на місцях, люди розуміють свою відповідальність у процесі становлення України. Територіальні громади – дієздатна і міцна частина одного цілого. Приклад справжньої децентралізації – об’єднані територіальні громади, які створені у 2015 та на початку 2016 року, почали ремонтувати дороги самостійно, не очікуючи допомоги ані від держави, ані від області. Шість об’єднаних територіальних громад у 2016 році за власний кошт здійснили капітальний ремонт доріг на суму майже 15 млн. грн.", - зазначив Гліб Пригунов.

"Вперше за 24 роки нашої історії Президент та Уряд добровільно позбавляються частини надзвичайно важливих своїх повноважень і передають їх територіальним громадам», – наголосив Президент.

Голова Дніпропетровської обласної ради зробив акцент на тому, що децентралізація дала нам головне надбання – зміну в світогляді! Люди бачать, що тільки спільна відповідальність між ними та державою може привести до заможного і якісного життя! Люди нарешті відчули себе господарями у своїх громадах!

"Не потрібно питати в Києва, як витрачати гроші, але держава буде контролювати, куди вони витрачаються. Головне, ми не просимо грошей, ми здатні самі вирішити більшість своїх проблем, ми - за спільне фінансування лише глобальних проектів, ми - за спільну відповідальність громад, обласної влади і центральної!" - Гліб Пригунов.

Стосовно медичної реформи, яка планується, висловився Володимир Гройсман. Прем'єр завірив українців в тому, що нововведення сприятимуть збільшенню заробітних плат лікарів, меншій кількості хворих та більшій тривалості життя.

Президент наголосив, що Україна очікує транш - 1 млрд від МВФ. Це буде потужним сигналом для інвесторів - вкладати свої приватні гроші в українські підприємства.

Сьогодні Україна впроваджує інтенсивні політичні і економічні реформи! Це відмічають експерти на світовому рівні! Під час заходу виступили представники банків ЄБРР та ЄІБ, які виразили свою готовність брати участь у різноманітних регіональних проектах. Розглядатимуться будь-які пропозиції, та найбільш актуальні для громад отримають спільне фінансування.

Президент України Петро Порошенко скептично налаштований щодо перспективи дострокових парламентських виборів.

«До політичних ризиків, що ставлять під загрозу економічне зростання, безумовно, відносяться і дострокові вибори… Я регулярно вивчаю опитування громадської думки і не бачу жодної перспективи, аби внаслідок позачергового голосування було би обрано парламент з більшим реформаторським потенціалом, ніж той, що зараз працює. Передвиборча кампанія поставила би на паузу всі реформи мінімум на рік. А далі, склад нової Ради виявився би настільки пістрявим, що годі було би й сподіватися на створення бодай якоїсь коаліції», – заявив президент Порошенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Угу  (21.03.17 13:48): Пригунов -предлагаю ваши лозунги и цитаты вывешивать на бикбордах и высотках, а также в школах над доской. Все сразу проникнутся идеей и перехотят кушать, и жить хорошо, ибо есть высшие ценности - Конгломерат!!! Відповісти | З цитатою
Раиса V  (20.03.17 22:50): А как правильно? Прыгунов или Пригунов? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті