Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цьогоріч для очищення Дніпра в річку випустять 1,7 мільйонів мальків

Цьогоріч для очищення Дніпра в річку випустять 1,7 мільйонів мальків

1,7 мільйонів коропів, товстолобиків та білих амурів цьогоріч випустять до Дніпра. Мальки очищуватимуть головну артерію області – вони харчуються зеленими водоростями, таким чином фільтрують воду.

Програму відновлення біологічного режиму річки ДніпроОДА запустила у 2016-му. Зарибнення проводитимуть щороку, загалом випустять до Дніпра 9 мільйонів мальків.

«Щороку Дніпро потерпає від засилля водоростей. Щоб вирішити цю проблему, впроваджуємо Програму відновлення біологічного режиму Дніпра. Науковці підрахували: для очищення річки знадобиться 9 мільйонів мальків, які харчуються водоростями. Зариблення почали минулоріч – восени до води відправилися 1,2 мільйони рибин. У 2017-му випустимо до Дніпра ще 1,7 мільйони коропів, товстолобиків та білих амурів», - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Мальків придбають через систему електронних закупівель  Prozorro. Департамент екології та природних ресурсів ДніпроОДА вже оголосив тендер.

«Водорості вповільнюють швидкість течії. Результат – застій води та погіршення її властивостей. Зариблення дозволяє з мінімальними витратами ефективно боротися із цією проблемою, - розповів директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець. – Рибу до Дніпра випустимо восени. Це найсприятливіша пора для мальків, аби вони змогли вижити у річці та підрости».

За Програмою відновлення біологічного режиму річки, 9 мільйонів мальків у Дніпро випустять до 2025-го.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Константин  (21.03.17 17:28): Рыбспилка - это узаконеные браконьеры которые ловят в черте города и плюют на все законы , кроме выпуска малька не мешало бы навести порядок . Відповісти | З цитатою
Andy  (21.03.17 13:58): Да неужели?) Программа биологического восстановления безусловно заслуживает должного внимания. Вот только, с трудом верится что это волнует чиновников, а также, сколько выпустят мальков на самом деле в реку вместо заявленных 1,7 миллионов, и не станет ли эта программа обычной фикцией вместо заслуженного долга реке из которой мы все пьём и которую так нещадно загрязняем. Відповісти | З цитатою
Игорь  (21.03.17 13:57): В Днепр выпускают, а в Самаре и Кильчени рыбаки неводом и сетями вытаскивают. Маразм крепчал!!! Відповісти | З цитатою
Однако.  (21.03.17 13:45): Хорошее мероприятие. Молодцы! Щука, судак а окунь конечно же вдоволь нажрутся, но какая-то часть молоди выживет и реке станет легче дышать. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті