Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі за підтримки Бориса Філатова відбудеться перший масштабний форум «Молодь Дніпра»

У Дніпрі за підтримки Бориса Філатова відбудеться перший масштабний форум «Молодь Дніпра»

Цієї суботи, 25 березня, в місті вперше відбудеться форум «Молодь Дніпра», організований за підтримки міського голови Бориса Філатова. Захід прийматиме Палац студентів Дніпровського національного університету ім. О. Гончара. Урочисте відкриття розпочнеться о 10.15.

Про це під час прес-конференції повідомила заступник директора департаменту – начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Одарка Біла. Посадовець зазначила, що ініціатива проведення такого форуму належить безпосередньо молоді міста, представникам студентського самоврядування та студентським громадським організаціям. Вони звернулися зі своєю ідеєю до міської ради Дніпра, і там їхню ініціативу підтримали.

«Готуючись до форуму, ми провели опитування серед молоді стосовно того, які саме теми їм цікаві для обговорення, і виокремили п'ять основних напрямів –  ІТ та інновації, робота та зайнятість, молодіжна інфраструктура, громадська діяльність та молодіжні ініціативи, дозвілля. Також визначили експертів, з якими учасникам форуму було б цікаво спілкуватися. Серед них – в. о. заступника міського голови Яніка Мерило. Крім того, завітають гості з Міністерства молоді та спорту України – директор департаменту молодіжної політики Ірина Біляєва. Спочатку буде офіційна частина форуму, а далі – робота у вказаних секціях», – розповіла Одарка Біла.

За її словами, форум триватиме до 16.00. Після завершення заплановано представити пакет конкретних рекомендацій і конструктивних напрацювань. Ключові ініціативи передадуть меру Дніпра Борису Філатову та міській раді.

«Це перший такий молодіжний форум, які проводитиметься у нашому місті, і одне з ключових його завдань – розвивати молодіжну політику в Дніпрі, допомагати активній молоді у реалізації її ідей. У нас багато молодих людей, які генерують цікаві ініціативи, мають бажання змінювати своє місто та країну на краще. Плануємо зробити такі заходи щорічними. Можливо, проводитимемо їх навіть двічі на рік. Це дуже важливо, оскільки все це безпосередньо для молодих людей, для створення підґрунтя для їхнього всебічного розвитку у майбутньому», – наголосила представниця мерії.

Одним із експертів форуму буде головний архітектор Дніпра Дмитро Волик. Він працюватиме з учасниками напряму «Молодіжна інфраструктура».

«Кластер «Молодіжна інфраструктура» є одним із найголовніших нині. На жаль, у попередні роки цьому не приділялося достатньо уваги, хоча це – значний важіль формування привабливого для молоді міста, запобігання міграційним процесам. Ми повинні створювати розвинену інфраструктуру для молоді в Дніпрі – для навчання, роботи, дозвілля. Форум – це своєрідний інтерактивний аспект взаємодії експертів та молодих людей. Тому запрошуємо всіх охочих долучитися до заходу, буде цікаво», – додав Дмитро Волик.

Наразі для участі в роботі форуму зареєструвалося трохи більше 400 учасників. Запис триватиме до 23.00 22 березня за посиланням або в Facebook.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті