Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
00:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрилася виставка Матвія Вайсберга «Стіна», присвячена Революції гідності

|«« «« »» »»|

У середу, 5 квітня, в Музеї українського живопису в Дніпрі відкрилася виставка Матвія Вайсберга «Стіна», присвячена Революції гідності 2013-2014 років на Майдані Незалежності у Києві.

Художник був учасником тих подій. Експозицію вже бачили у Лондоні, Берліні та Нью-Йорку, а тепер завдяки фінансовій підтримці програми Бориса Філатова «Культурна столиця» її зможуть оцінити мешканці Дніпра.

«22 січня 2014 року на Майдані почалося перемир’я, і я зрозумів, що тепер потрібен у майстерні. 28 січня народились перші 3 роботи. Коли писав ці картини, я кричав, бився… Я не очікував такої експресії від себе. Закінчив працювати 8 березня 2014 року. Ця «стіна» складається з 28 картин. Тут – правда про події, що відбувалися», – розповідає художник Матвій Вайсберг.

«Щойно я сюди увійшов, я зрозумів, про що картини. На полотнах немає облич людей, але на них видно біль. Ті події були, мабуть, одними з найстрашніших за історію незалежності. На цих картинах є й відвага, і честь, і героїзм – це потрібно побачити, відчути. Ми намагаємося запрошувати до Дніпра різних митців з усіх куточків нашої країни, щоб містяни мали змогу ознайомитися з їхньою творчістю», – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Унікальність виставки ще й у тому, що художник привіз до Дніпра одразу дві «стіни». Друга – це знаковий цикл Матвія Вайсберга «Сцени із Танаху», серія з 32 полотен. Цикл створено за граверною серією біблійних ілюстрацій Ганса Гольбейна (молодшого).

«Для того щоб зрозуміти цю виставку, потрібно якийсь час провести серед картин і відчути, що хотів донести художник. Я сподіваюсь, що містяни гідно оцінять цю експозицію, нам дуже приємно, що художник погодився приїхати до Дніпра. Ми прагнемо, щоб Дніпро став центром культурного життя, і ця виставка –підтвердження того, що ми все правильно робимо», – зазначив керівник Художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.

Виставка Матвія Вайсберга «Стіна» працюватиме до 25 травня у Музеї українського живопису (пл. Троїцька, 5-А).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті