Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині об'єдналися вже 39 територіальних громад

На Дніпропетровщині об'єдналися вже 39 територіальних громад

У Дніпропетровській області об'єдналися ще дві громади – Миколаївська та Юр'ївська. Наразі в регіоні створено 39 громад, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Останні два роки ми активно займаємося реформою місцевого самоврядування. У 2015 році на Дніпропетровщині створили 16 об'єднаних громад, у 2016-му – 18. Вони вже відчули переваги децентралізації: їхні бюджети збільшилися в середньому втричі, – зазначив Валентин Резніченко. – З початку 2017 року в області об'єдналися Межівська, Любимівська, Троїцька, Миколаївська та Юр'ївська громади. Вони матимуть більше повноважень, ресурсів і відповідальності».

Миколаївська об'єднана громада Петропавлівського району згуртувала 11 населених пунктів Миколаївської, Васильківської та Петрівської сільських рад – це майже 8 тисяч жителів.

До Юр'ївської об'єднаної громади увійшли одна селищна та чотири сільських ради: Юр'ївська, Жемчужненська, Преображенська, Олексіївська та Чернявщинська.

Новостворені об'єднані громади вже передали до ЦВК документи на призначення дати перших виборів, на яких мешканці оберуть очільників громад та депутатів.

На Дніпропетровщині планується створити майже 90 об'єднаних територіальних громад.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Vovan85  (20.04.17 11:11): Довбыш в Юрьевке в пролете. Будет рыбку ловить. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті