Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі фестиваль аматорського мистецтва «Дружба без кордонів» зібрав студентів-іноземців із 31 країни

|«« «« »» »»|

20 квітня у Дніпрі відбувся ІІ фестиваль аматорського мистецтва «Дружба без кордонів».

Участь у ньому взяли студенти-іноземці з вищих навчальних закладів міста. Захід провели у Дніпровському університеті митної справи та фінансів. Цей виш виступив організатором фестивалю, а підтримала його Дніпровська міська рада.

Захід розпочався з параду учасників, які представляють 31 країну, зокрема, Туркменістан, Азербайджан, Вірменію, Нігерію, Анголу, Єгипет, Нікарагуа, Туніс, Конго, Іран, Ірак, Китай, Камерун та інші.

Привітав учасників заступник міського голови Дніпра Олександр Санжара, який є випускником Університету митної справи та фінансів (у минулому – Митної академії).

«Приємно, що в нашому місті вже вдруге проводиться фестиваль «Дружба без кордонів». Радий вітати сьогодні учасників, викладачів – усіх, хто доклав зусиль для проведення такого чудового заходу, який доводить, що незалежно від кольору шкіри, національної приналежності, мови спілкування, ми всі – єдині. Цей фестиваль – унікальна можливість культурного обміну в межах міста», – зазначив посадовець.

Він вручив подяки міського голови та подарунки представникам усіх колективів-учасників фестивалю.

Крім того, під час урочистостей заступник директора – начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Одарка Біла презентувала всім учасникам солодкий подарунок – великий торт у формі земної кулі, на якій позначені рідні країни учасників.

«Цей фестиваль демонструє, як багато іноземців зацікавлені в тому, щоб навчатися саме в нашому місті. Яскравий і душевний захід. Сподіваюся, що ці студенти розповідатимуть, як їм раді в Дніпрі, і частинку нашої гостинності передадуть у свої країни», – сказала представниця мерії.

Проректор з організаційно-виховної роботи Дніпровського університету митної справи та фінансів Сергій Жир розповів, що всі учасники дуже ретельно готувалися до фестивалю.

«Свою творчість і майстерність сьогодні у танцях, співах, віршах демонструють близько 200 студентів-іноземців. У своїх номерах вони знайомлять нас із культурою своєї країни. Мета заходу – допомогти студентам з інших країн адаптуватися в Україні, у Дніпрі, здружити всіх», – наголосив представник вишу.

Одразу після урочистої церемонії відкриття розпочалася концертна програма.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті