Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 01 сентября 2024
14:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Художник-графік презентував нову українську абетку

Нову українську абетку сьогодні презентував відомий художник-графік Василь Чебаник. Нині він відзначає свій 71-ий день народження. Презентація ж нового написання українських літер приурочена до дня Незалежності України.

Створити саме українську абетку художники-графіки намаглися вже давно. У 80-х роках минулого століття навіть створили хоменківську абетку.

Втім, з переходом на офсетний друк вона стала не потрібною.

Василь Чебаник розробляв шрифт нової української абетки спираючись на кириличне письмо. Він сподівається, що запрпоновані ним 16 змін до написання літер будуть прийняті нинішнім урядом.

Втім, академік та народний депутат Микола Жулинський менш оптимістичний. Він вважає, що нинішнє українське суспільство поки не готове до такого переходу. Каже, що для початаку треба пропагувати нове написання серед населення.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте