Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
09:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Городянам продовжують розповідати про походження нових назв вулиць

Городянам продовжують розповідати про походження нових назв вулиць

У Дніпрі в рамках міні-фестивалю «Цей квартал» представники «Агентства розвитку Дніпра» близько чотирьох годин розповідали мешканцям про нові назви вулиць та історичних осіб, з якими вони пов'язані, роздавали листівки та відповідали на запитання перехожих.

«Саме такий особистісний підхід до містян, невимушене спілкування та навіть дискусії з того чи іншого питання найбільш ефективні. Адже багато людей, на жаль, навіть не замислюються над назвою тієї чи іншої вулиці. Тому ми намагаємося робити їхні прогулянки містом більш цікавими», – каже працівник «Агентства розвитку Дніпра» та директор Інституту історії Дніпра Олег Репан.

Такі заходи на вулицях міста проходять щотижня. Історики вже встигли розповісти про багатьох відомих мешканців Дніпра.

«Ми розповідали про Андрія Фабра, губернатора середини XIX століття, завдяки якому були створені насадження та гарні бульвари на центральному проспекті (сучасний проспект Яворницького. – ред.), про одну з найдавніших вулиць – Старокозацьку, яка в кінці XVIII століття згадується на генеральних планах міста, про українського мецената, засновницю дитячої лікарні Надію Алексєєнко, про діяльність січових стрільців у Дніпрі та багато інших постатей, важливих з історичної та топонімічної точок зору. І повірте: ще жодного разу ми не бачили в очах співрозмовників байдужості», – зазначив представник «Агентства розвитку Дніпра» Гліб Стрижко.

Цього разу історики розташувалися на перехресті Троїцької площі та однойменної вулиці. Розповідали про цей квартал та сусідні вулиці. Перехожих неабияк зацікавили історії про перші металургійні заводи в місті, які будували бельгійці та французи за свої кошти.

«

Заснування цих металургійних підприємств спричинило зростання кількості населення майже у 2,5 разу. Відповідно, розбудовувалась інфраструктура міста – з'явилися перший бельгійський трамвай та перша французька електростанція. Наприкінці XІX століття в місті вже працювали консульства Бельгії, Франції та Німеччини. Їхня поява першочергово була пов'язана з обсягами іноземних інвестицій у нашому місті», – зазначає краєзнавець та історик, працівник «Агентства розвитку Дніпра» Валентин Старостін.

«Агентство розвитку Дніпра» планує й надалі проводити такі освітні заходи.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


шРИн  (23.05.17 00:20): пусть расскажут об ул.Шухевича-предателе и убийце украинцев,поподробнее Відповісти | З цитатою
Днепропетровчанин  (22.05.17 20:59): Нет никаких новых названий, хватит народ дурить. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті