Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 31 травня 2024
23:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Близько 110 тисяч родин-субсидіантів можуть отримати на руки зекономлені ними гроші

Близько 110 тисяч родин-субсидіантів можуть отримати на руки зекономлені ними гроші

Близько 110 тисяч родин-субсидіантів Дніпропетровщини можуть отримати «живі» гроші за економне користування газом та електроенергією в опалювальний період.

Як повідомила начальник відділу пільг та субсидій департаменту соцзахисту населення ДніпроОДА Олександра Довидовська, Кабмін запровадив довгоочікувану постанову щодо «монетизації» субсидії.

«Організації-постачальники комунальних послуг вже сформували списки заощадливих субсидіантів – це близько 110 тисяч родин області. До 1 вересня цим людям треба подати заяви до місцевих управлінь соцзахисту, і вказати зручний для себе спосіб отримання грошей – банківська карта або поштовий переказ, – сказала Олександра Довидовська. – Наразі такі заяви вже написали 12 тисяч субсидіантів».

Раніше уряд виділяв гроші на субсидії організаціям, що надають комунальні послуги. Якщо людина використовувала менше передбачених соціальними нормами газу та електрики для індивідуального опалення, зекономлені кошти залишалися на рахунках цих організацій. Тепер заощаджені гроші власники субсидій отримуватимуть «на руки» і самі вирішуватимуть, що з ними робити.

На Дніпропетровщині, зокрема, гроші отримають клієнти «ДТЕК Дніпрообленерго» та «Дніпропетровськгаз збут».

«У нашій компанії понад 101 тисяча абонентів, які заощадили на субсидіях в цей опалювальний період. Ми вже повернули до держбюджету майже 228 мільйонів гривень», – повідомила завідувач відділу розрахунків ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» Світлана Зарицька.

В опалювальний період 2016-2017 субсидію отримували близько 600 тисяч родин Дніпропетровщини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті