Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Діти з протитуберкульозного санаторію відвідали Музей АТО

|«« «« »» »»|

У Музеї АТО відбулася екскурсія для відпочивальників дитячого протитуберкульозного санаторію. Дітям розповіли про громадянський подвиг мешканців Дніпропетровщини та головні віхи подій у зоні АТО.

За словами радника голови ДніпроОДА Ірини Грицай, е кскурсію провели з нагоди Дня родини, який Україна відзначає 8 липня.

«8 липня в Україні відзначається День родини. За даними ООН, одна з причин, яка зараз руйнує наші сім'ї – збройний конфлікт на Сході держави. Команда Валентина Резніченка організувала екскурсію для дітей до Музею АТО, щоб вони побачили, як героїчно наші воїни захищають українські родини», - розповіла Ірина Грицай.

Перший в Україні Музей АТО дуже популярний серед мешканців та гостей Дніпра. Сьогодні там – «дитячий» день. Близько 50 відпочивальників дитячого протитуберкульозного санаторію приїхали туди на екскурсію. Діти із захопленням оглядали вуличну експозицію і слухали розповідь про трагічні й водночас героїчні події АТО.

«Наш музей зрозумілий людям будь-якого віку. Для дітей екскурсія трохи менш інформативна, ніж для дорослих, але тим не менше, вражаюча. Дуже важливо, щоб саме молоде покоління відвідувало наш музей. Тому що заради їхнього майбутнього наші хлопці боронять країну від ворога», - зазначив екскурсовод, один із творців музею АТО Юрій Фанигін.

У внутрішній експозиції дітям розповіли, як розпочинався конфлікт на Донбасі. Діти побачили особисті речі полеглих захисників України. В они дізналися, як армія щодня ставала сильнішою завдяки потужній підтримці волонтерів.

«Тут дуже цікаво розповідають, мені подобається. Я маю знати про ці події якомога більше, бо це історія моєї країни. Особисто мені дуже сподобався БТР, тому що цікавлюся військовою технікою», - поділився враженнями учасник екскурсії Олександр Касьянов.

Організатори переконані – без минулого немає майбутнього, саме тому важливо, аби діти відвідували цей музей.

Діти отримали на екскурсії безліч емоцій.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті