Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
11:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

eHealth Ukraine: як це працює в Дніпрі?

eHealth Ukraine: як це працює в Дніпрі?

Електронна система сьогодні повністю доступна в трьох лікарнях Дніпра.

Електронна система eHealth стала невід’ємною складовою медичної реформи. 1 липня за настановою Києва до системи вже мали приєднатися всі лікарні України, що обладнані комп’ютерами та мають вихід в інтернет. Чи працює ця система в Дніпрі? Перевірила Марія Єхнова.

eHealth – нове слово сучасної медицини. Система докорінно змінить взаємовідносини між лікарем і пацієнтом. Медичні карти, історія хвороби, візити до лікарів, листи щеплень і результати аналізів зберігатимуться не в шухляді регістратури, а в електронній системі та будуть доступними для пацієнтів у будь—який час.

Ірина Корецька — голова управління інформаційними технологіями дніпропетровської міськради: “Тема медицинского документ—оборота подразумевает в себе несколько модулей основных, ключевых. Это онлайн-запись к врачу как альтернатива не идти в больницу, а записаться на определенное время через интернет. Дальше, когда человек приходит к врачу, врач сам непосредственно открывает, смотрит свой прием. Открывает карточку, смотрит, либо создает эту карточку, если человек пришел первый раз. Либо же там смотрит предыдущие назначения и уже непосредственно по какому-то обследованию выписывает электронный рецепт”.
На сьогоднішній день в Дніпрі до підключення eHealth готові 80% лікарень.

Проте систему досі тестують. Також проводять навчальні курси комп’ютерної грамотності для медпрацівників, закуповують до кожної амбулаторії необхідну техніку: сервери, комп’ютери, принтери, забезпечують лікарні виходом в Інтернет. Електронна черга вже доступна в лікарнях №5, №11 і три. До останньої завітали наші журналісти.

Ольга Ральченко – головний лікар Дніпровського центру первинної медичної допомоги №3: «Ось стоять червоні крапочки – це люди, які записалися. Ми можем відкрить любу і ми бачимо, хто на цей час записався. Це видно і лікарю, і медсестрі».
Ще у листопаді 2016 року медпрацівники розпочали навчання з електронної грамотності. Тепер усі — від реєстраторів — до лікарів знають, як опрацьовувати онлайн-записи.

Ольга Ральченко – головний лікар Дніпровського центру первинної медичної допомоги №3: «Нове було. Не дуже сподобалось. Потім підключили, у нас є фахівець, ми розписали йому – кожному по півгодини. Щоб приходили і вчив він, тому, що різна була грамотність. Всі навчилися.
Ірина Радченко – сімейний лікар: «Стало легче, мы учимся, записываем в компьютер пациентов. Удобнее стало по тому, что меньше пишем ручками».
Пацієнти також позитивно реагують на нововведення.

Дмитро Ребрин – пацієнт: «Не надо тратить время на поход в поликлинику, на стояние в очереди. Зашел в интернет, записался – сразу знаешь, на сколько надо тебе прийти».
Ольга Ральченко – головний лікар Дніпровського центру первинної медичної допомоги №3: «Мамі не йти за талоном, мамі не треба дитину десь з ким залишить, потім прийти ще раз з дитиною. Та й дорослій людині. Ну чого ж ходить двічі!»
Люди похилого віку також не матимуть проблем із записом, запевняють у міськраді та в лікарні. Все, що буде потрібно – подзвонити або підійти до стійки реєстратури, де їм обов’язково допоможуть.

Кожен лікар центру первинної медичної допомоги №3 має персональну статистику відгуків. На другий день після прийому пацієнт може заповнити анкету, в якій оцінить роботу лікаря та відповість на питання щодо якості наданої допомоги. Впровадження таких новітніх технологій потребує неабияких витрат.

Ірина Корецька — голова управління інформаційними технологіями дніпропетровської міськради: “У нас есть в программе выделено 7,7 млн грн на внедрение системы электронной медицины. Из них 5 млн на покупку и внедрение самого программного обеспечения, 2,5 млн на техническое обеспечение. И 200 тыс у нас на поддержку и доработку, если необходимо, того программного обеспечения, которое мы приобретем”.
Онлайн-черга – це перша перемога електронної медичної системи в Україні. До кінця року планують ввести ще електронні картки. Кінцева мета МОЗ — до 2020 року запустити повноцінну систему eHealth, яка б відображала взаємини не тільки лікарні і держави, а й була базою медичних карт усіх українців.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гоша  (17.07.17 00:18): А ежели система ляжет? Відповісти | З цитатою
Пациент центра ПМСП №5  (14.07.17 20:02): : Приношу извинения! Вход в очередь ЦПМСП (поликлиники) №5 - "Поліклініка без черг" : http://medcenter5.dp.ua/ Відповісти | З цитатою
Пациент центра ПМСП №5  (14.07.17 20:01): Приношу извинения! Вход в очередь ЦПМСП 9поликлиники) №5 - Поліклініка без черг : http://medcenter5.dp.ua/ Відповісти | З цитатою
Пациент центра ПМСП №5  (14.07.17 19:32): Ну , и как попасть в эту систему? Как через интернет у нас записаться к врачу? Искал по всему интернету! Нашел только работающую систему eHealth во Львове. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті